Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

FOTO: Sākta Gaismas pils fasādes stiklošana

Otrdien sākti Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas fasādes stiklošanas darbi. Kopumā stikloto fasādi veidos vairāk nekā 3500 kvadrātmetru caurspīdīga stikla un aptuveni 10 000 kvadrātmetru necaurredzama dekoratīva stikla pakešu.  Stiklošanas darbu uzsākšanu klātienē aplūkoja arī kultūras ministrs Ints Dālderis ("Jaunais laiks").

Jau ziņots, ka Ministru kabinets atbalstījis Kultūras ministrijas ierosinājumu Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) būvdarbus organizēt tā, lai ēka būtu pabeigta līdz 2012.gada novembrim, kā tas paredzēts LNB projekta īstenošanas likumā, informēja KM pārstāve Dace Vizule.

Lai nodrošinātu šādu būvdarbu grafiku, tiks pārdalīts bibliotēkas būvniecībai paredzētais finansējums, palielinot būvdarbiem atvēlētos budžeta līdzekļus šajā un nākamajā gadā, bet samazinot plānoto finansējumu 2012.gadā. Šāds finansējuma plāns ir saskaņots ar Starptautiskā Valūtas fonda ekspertiem un guvis fonda valdes akceptu.

I. Dālderis uzskata, ka šis ir veids, kā LNB projektu turpināt racionāli un efektīvi. KM aprēķinājusi, ka gadījumā, ja bibliotēkas būvniecība tiktu plānota ilgākā termiņā par 2012.gadu, projekta īstenošanas izmaksas palielinātos par gandrīz 17 miljoniem latu, jo pieaugtu visa veida izdevumi, tai skaitā par celtņu un iekārtu nomu, būvlaukuma uzturēšanu, apsardzi, būtu nepieciešami papildu konservācijas darbi klimata sezonālās ietekmes dēļ, pasūtīto būves elementu ražošanas apturēšana u.tml.

Kā atgādināja D.Vizule, 2008. un 2009.gadā, pasliktinoties ekonomiskajai situācijai valstī, tika īstenota izdevumu konsolidācija un vairakkārt veikti grozījumi valsts budžetā, LNB projekta īstenošanai paredzētos finanšu līdzekļus šogad samazinot par gandrīz 70%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas