Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

FOTO: Ušakovs un Šlesers uzņēmējiem sola ciešu sadarbību

Šodien Rīgas domes jaunā vadība - mērs Nils Ušakovs (SC) un vicemērs  Ainārs Šlesers (LPP/LC) - , tiekoties ar galvaspilsētas uzņēmējiem, solījuši ciešu sadarbību, vēsta mēra preses sekretāre Anna Kononova. Lai operatīvi un pēc būtības varētu risināt uzņēmējdarbības problēmas, nolemts izveidot Rīgas domes Uzņēmējdarbības un investīciju veicināšanas padomi.  Tikšanās, kurā piedalījās vairāk nekā 40 nozīmīgu Rīgas uzņēmumu vadītāji, notika „Lido” kompleksā Krasta ielā. Nākamā  domes vadītāju  tikšanās ar uzņēmējiem iecerēta augustā.  

„Šī ir pirmā reize, kad tiekamies ar tik reprezentatīvu Rīgas biznesa pārstāvniecību. Esam iecerējuši, ka šādas tikšanās būs regulāras, un tās dos nozīmīgu ieguldījumu gan pilsētas attīstībai, gan uzņēmējdarbībai. Vienojāmies, ka līdz 20.jūlijam uzņēmēji iesniegs savus priekšlikumus par to, kāds pilsētas pašvaldības atbalsts viņiem būtu visvairāk nepieciešams. Ierosinājumi tiks rūpīgi izvērtēti un mēs tos ņemsim vērā, veicot strukturālas izmaiņas Rīgas domē,” pēc tikšanās sacīja  N.Ušakovs.

Bijušais Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis, kurš arī piedalījās pasākumā, atzīmēja, ka „šis cilvēku kopums, kas sapulcējies pie viena galda, ir ar ļoti lielu ideju kapacitāti, un reti izdodas kopā redzēt tik daudz gudru galvu”. Viņš novēlēja jaunievēlētajai domei „nemeklēt vainīgos, bet kopā ar uzņēmējiem meklēt risinājumus”.  

Uzņēmēji tikšanās gaitā uzsvēruši, ka viņiem nepieciešams vietējās varas atbalsts, kā arī rosināja veicināt starptautisku kontaktu attīstību ar Rīgas ārvalstu partneriem. Tika minētas arī nodokļu, vīzu, muitas un citas problēmas, kas ir valsts kompetencē, bet kuru risināšanā uzņēmēji cer uz pašvaldības iniciatīvu.

„No uzņēmējiem mēs gaidām priekšlikumus par to, kā palīdzēt attīstīt  uzņēmējdarbību katrā konkrētā nozarē un, galvenais, kā mazināt birokrātiskus šķēršļus tās izaugsmei. Mums jāsaprot – ja attīstīsies uzņēmumi, būs darba vietas, būs arī nodokļi pilsētas un valsts budžetā,” uzsver vicemērs A.Šlesers.

Pasākumā piedalījās arī tādi uzņēmēji kā SIA Skonto būve valdes priekšsēdētājs Guntis Rāvis, kādreizējais A.Šlesera padomnieks Georgs Lansmanis, SIA LNK priekšsēdētājs Aleksandrs Milovs, izdevniecības nama Petits prezidents Aleksejs Šeiņins, uzņēmējs Guntis Indriksons, Dominante Capital valdes priekšsēdētājs Rafails Deifts.

(papildināta ar foto un pēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas