Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Gāja pāri sliedēm pēc hamburgera, vilcienu nedzirdēja

Diena bija nomākusies un lietaina, mamma vēl palīdzēja Elvim (12) aiztaisīt vējjakai rāvējslēdzēju, un dēls izgāja pa durvīm. Izskrēja tikai līdz lielveikalam _Azur _pēc hamburgera. Mamma gaidīja, gaidīja Elvi un tad palūkojās ārā pa logu. Ātrās palīdzības mašīnas traucās dzelzceļa virzienā, otrdien raksta laikraksts Diena.

Vilciena mašīnists jau iztālēm taurējis, bremzējis, bet zēns nepaskatījies. Vilciens viņu parāvis zem sevis. Elvis bija nedzirdīgs.

Elvis Vanags (12) ir viens no četriem bērniem, kuru dzīve šogad apstājusies uz sliedēm. Ar zēnu 13. jūnijā pulksten 13.48 notikusī nelaime šogad ir jau otrā šajā vietā uz sliedēm zem Slāvu pārvada. Gada sākumā te zem vilciena pakļuva kāds sirmgalvis, kas stāvēja pie pašām dzelzceļa sliedēm. 2008. gadā te mira divi cilvēki.

Kā raksta Diena, vilcienu mašīnisti jau saspringstot, šai vietai tuvojoties, jo, nerespektējot vilcienus, cilvēki brīvi staigā pāri sliedēm, lai arī te nav pārejas. Citi pāri sliedēm kāpj ar maziem bērniem pie rokas, citi stiepj ratiņus vai riteņus, cenšas ātrāk tikt, piemēram, uz Azur, 15.trolejbusa pieturu, mājām.

Kā pārliecinājās Diena - arī tagad cilvēki šķērso sliedes, daži droši iet tieši pāri palielajam rūsas krāsas asins traipam. Legālo pāreju - speciāli būvēto gaisa tiltu - izmanto maz gājēju.

Šā gada pirmais pusgads ir melnāks nekā pērnā gada vai 2008.gada pirmā puse, uz sliedēm mirušo ir vairāk, liecina Latvijas dzelzceļa (LDz) dati.

Elvja ģimene piekrita ar Dienu runāt, lai uzrunātu citus vecākus. Lai viņiem tik liela nelaime, kāda notikusi šajā ģimenē, ietu secen. Mammas Daces teikto pārstāsta viņas māsa Ruta, kura vienīgā ģimenē dzird.

Liktenīgajā dienā puisis neesot paņēmis līdzi dzirdes aparātu. «Viņš skolā pārsvarā lietoja dzirdes aparātu, mājās pilnīgi visi ir nedzirdīgi. Tajā dienā diemžēl nebija ielicis, māsa man tā rakstīja,» stāsta mātes māsa. Pagriežot uz skaļāko dzirdes aparātu, Elvis varēja sadzirdēt kādas skaņas. Ruta arī saka - Elvim galvā bija kapuce. Iespējams, tā varēja aizsegt skatu. Elvim liktenīgs bija pats pēdējais sliežu ceļš, ķermeni atrada zem pasažieru vilciena Rīga-Lielvārde ceturtā vagona.

Pēc nelaimes vilciena mašīnists šoka stāvoklī aizvests no negadījuma vietas, viņš tagad saņem rehabilitāciju. Pasažieru vilciena pārstāvis Egons Ālers saka: «Mūsu pārbaude ir beigusies. Mašīnista un mašīnista palīga darbā netika konstatēti nekādi pārkāpumi». Policija vēl turpina izmeklēšanu, par šo gadījumu sākts kriminālprocess.

LDz galvenais tehniskais inspektors Dainis Zvaners saka - pie Slāvu apļa ir ļoti intensīva vilcienu kustība gan vienā, gan otrā virzienā, kā arī vienlaikus. Vismaz trīs ir galvenie sliežu ceļi. «Tur ir tik intensīva kustība, ka ierīkot gājēju pāreju nebūtu pareizi,» viņš saka un uzsver - jāizvēlas ir tilts, projektā ir arī paredzēta liftu izbūve. Rīgas domes pārstāve Ieva Prauliņa stāsta, ka atbilstoši būvdarbu plānam liftu izbūve pie pārvadiem ir paredzēta nākamgad. Žogu apkārt bīstamajam dzelzceļa posmam LDz plāno būvēt jau pēc dažiem mēnešiem, saka D.Zvaners.

Visu žurnālistes Lauras Dzērves rakstu laikrakstā Diena lasiet šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas