Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Garāmgājēji palīdz aizturēt krāpnieci un laupītāju

Garajās Lieldienu brīvdienās Āgenskalnā garāmgājēju atsaucības dēļ izdevies aizturēt divus noziedzniekus - sievieti krāpnieci un vīrieti - laupītāju, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Svētdien, 4.aprīlī, kādā no Melnsila ielas sabiedriskā transporta pieturvietām sievietei pienākusi klāt trīs bērnu māte, lai piedāvātu iegādāties maisu ar lietotām drēbēm. Pēc tam, kad sieviete no šī piedāvājuma atteikusies, drēbju īpašniece jautājusi, ar kādu transporta līdzekli viņa var nokļūt pilsētas centrā. Saņemot izsmeļošu atbildi, viņa pateicībā piedāvājusi drēbju maisu bez samaksas, bet sievieti piedāvājums joprojām nav interesējis.

Tad drēbju īpašniece palūgusi, vai sieviete nevarētu iedot viņai nedaudz sīknaudas, par ko nopirkt pārtiku viņas bērniem. Uzrunātajai bērnu palicis žēl, tādēļ viņa izvilkusi savu maku un atvērusi to. Sieviete stāsta, ka mirkli vēlāk bērnu māte pagrābusi piecu latu banknoti no viņas maka un metusies bēgt, bet cietusī viņai sekojusi. Brīdi vēlāk zagli palīdzējis sagūstīt kāds garāmgājējs un viņa nogādāta Valsts policijas Kurzemes iecirknī, kur noskaidrojies, ka sieviete dzimusi 1975.gadā un agrāk nav tiesāta.

Aizturētā savu vainu neatzīst un apgalvo, ka nauda, kas pie viņas atradusies, esot bijusi samaksa par iepriekš minēto drēbju maisu. Patlaban aizturētā atrodas izolatorā un tiek lemts par drošības līdzekļa piemērošanu.

Savukārt dienu iepriekš, 3.aprīlī, kāds 38 gadus vecs agrāk tiesāts vīrietis uzbrucis pensionārei un arī šajā gadījumā notvert uzbrucēju palīdzējis kāds garāmgājējs. Pēc cietušās stāstītā zināms, ka vīrietis viņai sekojis, kad viņa gājusi pa Kristapa ielu. Pamanot sekotāju, sieviete izbijusies un paātrinājusi gaitu. Tomēr mirkli vēlāk vīrietis viņu panācis un satvēris somu, pieprasot, lai to atdod. Pensionāre pretojusies, tādēļ uzbrucējs iesitis viņai pa galvu un sieviete nokritusi. Vīrietis savam upurim izrāvis no rokām somu, iesitis vēlreiz un meties bēgt. Aplaupītās sievietes palīgā saucienus sadzirdējis kāds garāmgājējs, kurš panācis zagli un izsaucis policiju.

Pensionāre savu somu atguvusi, bet zaglis nogādāts Rīgas Kurzemes iecirknī, kur sākts kriminālprocess. Aizturētais savu vainu noliedzis, tādēļ tajā pašā dienā nogādāts Ziemeļu rajona tiesā, lai lūgtu tiesu apcietināt aizturēto. Tiesa tomēr agrāk tiesātajam vīrietim piemērojusi ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas