Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ģirģens: Acīmredzot Rīgas domes Satiksmes departamentam cilvēku dzīvības nav svarīgas

"Ir acīmredzams, ka Rīgas domes Satiksmes departamentam (RDSD) cilvēku dzīvības nav svarīgas," Latvijas televīzijas raidījumā Rīta Panorāma komentējot domes vilcināšanos ņemt vērā Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) ekspertu secinājumus un kavēšanos pieņemt lēmumu par kritiskā stāvoklī esošā Deglava tilta slēgšanu satiksmei, savos izteikumos domi nesaudzēja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV). Ministrs izdevis rīkojumu līdz ar ceturtdienas rītu slēgt transporta kustību pār Deglava tiltu, ja RDSD to līdz minētajam laikam neizdarīs pats.

"Esmu zvanījis (RDSD vadītāja pienākumu izpildītājam Emīlam) Jakrina kungam. Viņš telefonu neceļ, varbūt vēlāk pacels. Plānoju plkst. 9 ierasties pie Deglava tilta, pie būvniekiem [..].

Man ir svarīgi saprast, kāpēc RDSD ignorē ekspertu veikto urbumu tilta kolonnās, kur secināts, ka pa vidu jau ir tikai smiltis, nevis betona masa.

Vēl svarīgi - pats būvprojekta autors norāda, ka jāveic esošo konstrukciju pagaidu stiprināšana. Manuprāt, šie fakti ir kliedzoši. Te ir acīmredzams, ka RDSD cilvēku dzīvības nav svarīgas," uzskata Ģirģens.

Ministrs iesaka cilvēkiem izvairīties braukt pār Deglava tiltu.

Ģirģens arī norāda, ka domes vadībai būtu "jāpārvērtē Rīgas domes atbildīgo amatpersonu atbilstību ieņemamajiem amatiem."

Ministram aizdomīgs šķiet arī transporta masas ierobežojums, kas uz Deglava tilta tika noteikts aprīļa pirmajā pusē. "Deglava tiltam ir noteikts ierobežojums masai - 30 tonnas. Kāpēc tieši 30? Manuprāt, kāds atkal ir paņēmis kalkulatoru un parēķinājis ka Rīgas domes iepirktais Solaris Urbino 18 metru garais autobuss ir 24 tonnas smags. Parēķinot ietilpību, tas ir plus mīnus šie noteiktie ierobežojumi. Es vēlētos uzzināt, kāpēc tieši 30 tonnas? Kāpēc ne 25, kāpēc ne 20. Ir ļoti daudz jautājumu. Kamēr nebūs rastas atbildes uz šiem jautājumiem, es nespēlēšos ar cilvēku dzīvībām."

Jau ziņots, ka Ģirģens izdevis rīkojumu - ja dome to neizdarīs pati, ceturtdien policija bloķēs Deglava tiltu satiksmei.

Top komentāri

gp
g
nu kads vismaz rīkojas, ja tilts nogāztos, visi kratītu galvas un teiktu ka ekspertīzes slēdziens kustību atļāva, un tad 10 gadus tiesātu kādu nelaimes puitnu kuram paveicās uzcept atzinumu. pilsētas tilti ir nolaisti līdz kliņķim.
Cepums
C
:P visi pēkšņi tādi eksperti... Varēja savu lēto demagoģiju arī pietaupīt.
Ģirģens ir eksperts
Ģ
Viņš zina labāk!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas