Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

GKR neplāno atbalstīt citu frakciju virzītu mēra kandidātu

Partijas Gods kalpot Rīgai frakcija neplāno atbalstīt citu frakciju virzītu Rīgas mēra kandidātu, aģentūrai LETA pauda partijas valdes loceklis Mareks Gailītis.

Pēc viņa teiktā, pašreizējā situācija domē liecina, ka mērs būs vai nu GKR virzītais kandidāts Oļegs Burovs (GKR), "vai arī nebūs neviens".

Vienlaikus GKR turpina tikties ar pašvaldībā pārstāvētajām apvienībām un diskutēt par turpmāko sadarbību. Rīt, 2. jūlijā, tikšanās plānota ar Vienotības, Latvijas attīstībai un Neatkarīgo deputātu frakcijas pārstāvjiem.

Aģentūra LETA noskaidroja, ka situācija ar iespējamo atbalstu Burova kandidatūrai joprojām ir diezgan neskaidra. Visticamāk, vienošanās par atbalstu varētu tikt panākta ar jaunizveidoto deputātu bloku Rīgai!, lai gan līdz šim tās pārstāvji pauduši, ka "pirmā roka" būs labējo partiju virzītam kandidātam.

Tikmēr domas par turpmāko stratēģiju joprojām atšķiras arī opozicionāru vidū - daļa joprojām vēlas virzīt savu mēra kandidātu, bet daļa - virzīties uz ārkārtas vēlēšanām.

Ja Burovam izdosies savākt nepieciešamos parakstus savam atbalstam, jautājums par viņa ievēlēšanu varētu tikt skatīts 10. jūlija domes sēdē.

Kā ziņots, GKR aizvadītajā nedēļā Rīgas mēra amatam nolēma virzīt pašreizējo priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju Burovu un solīja tuvāko nedēļu laikā satikties ar visām domē pārstāvētajām apvienībām, lai izrunātu turpmāko iespējamo sadarbību.

Rīgas mēra krēsls ir palicis tukšs kopš 21. jūnija, kad neuzticības balsojumu neizturēja Dainis Turlais (GKR), kurš amatā sabija nepilnu mēnesi. Mēra ievēlēšanai nepieciešama 31 balss, taču, pirms rosināt ārkārtas sēdi par priekšsēžā ievēlēšanu, GKR vēlas iegūt iespējami lielāku domnieku atbalstu savam kandidātam.

Patlaban Rīgas domē darbojas astoņas frakcijas.

Saskaņas un Gods kalpot Rīgai bloku veido 28 deputāti - 17 no Saskaņas un 11 no Gods kalpot Rīgai.

Opozīcija tikmēr palikusi 25 domnieku sastāvā - četri deputāti ir no partijas Vienotība, seši no Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, septiņi no Jaunās konservatīvās partijas un astoņi no Latvijas attīstībai.

Vēl četri no Saskaņas izslēgtie deputāti izveidojuši Neatkarīgo deputāti frakciju, bet deputāti Oskars Putniņš, Imants Keišs un Druvis Kleins apvienojušies deputātu blokā Rīgai!.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas