Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Gundars Bojārs: nesaņēmu kukuli no Daimler

Bijušais Rīgas mērs Gundars Bojārs nav aicināts uz prokuratūru vai Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju saistībā ar "Daimler" kukuļdošanas lietu. "Ja jūs man vaicājat, vai es esmu saņēmis kukuli, tad es atbildu, ka, nē," uz tālākajiem Dienas biznesa jautājumiem atcirta G. Bojārs.

G. Bojārs bija Rīgas mērs laikā, kad, saskaņā ar ASV Tieslietu ministrijas sniegto informāciju, Latvijas amatpersonas saņēmušas kukuļus no Vācijas autobūves koncerna "Daimler", lai tieši Mercedes-Benz markas autobusi uzvarētu Rīgas pašvaldības iepirkumā. Saskaņā ar žurnāla "Ir" šonedēļ rakstīto, dokumentos no ASV Tieslietu ministrijas atklājas divas līdz šim nezināmas detaļas: tobrīd takse bija 5% no līguma summas un tos samaksāja "vienai no Latvijas partijām, kas tobrīd kontrolēja Rīgas domi, ieskaitot augstas amatpersonas dēlu, kurai ir ietekme uz konkursu". 216 000 eiro (ap 152 000 latu) 2002. gadā caur Delavērā ASV reģistrēta uzņēmuma "Oldenburgh Financial Corporation LLC" kontu pārskaitīti kādā Latvijas bankā.

2002. gadā Rīgas domē vara bija  Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas rokās, kuru tolaik vadīja G.Bojāra tēvs Juris Bojārs. Šobrīd G. Bojārs vairs nav sociāldemokrāts un darbojas LPP/LC, kā arī nodarbojas ar uzņēmējdarbību. G. Bojārs DB noliedza, ka runa šajā dokumentā ir par viņu. "Lai viņi iet ratā! Mani neinteresē, ko par mani domā ASV Tieslietu ministrija, jo es zinu, ko par sevi domāju es," sestdien, sastapts LPP/LC kongresā, teica G. Bojārs. Tieši tādēļ, ka viņam esot apnicis "tikt vazātam pa dažādām iestādēm", G. Bojārs nekandidēšot 10. Saeimas vēlēšanās. Savulaik Valsts ieņēmumu dienests, pārbaudot viņa ienākumus, esot "saskaitījis visas naglas" G. Bojāra jaunceļamajā mājā un viņam neesot, ko slēpt. "Man nav neviena slepena konta ārzemēs, neviena ofšora un es esmu gatavs pats iet un to pateikt prokuratūrai un KNAB," apgalvoja G. Bojārs.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas