Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Iedzīvotāji: zibens skartajā ēkā mitinājās bezpajumtnieki

Pussagruvušajā Ģertrūdes ielas namā pastāvīgi esot uzturējušies bezpajumtnieki, portālu Diena.lv informēja kāds blakus nama iedzīvotājs. Viņš arī novērojis, ka glābšanas dienesti neesot kārtīgi pārmeklējuši gruvešus, ignorējot iespēju, ka tur kāds varētu būt aprakts.

"Vietējie stāstīja, ka tur bomži dzīvo un kāds esot kliedzis. Bet dienesti vismaz pusotru stundu stāvēja un skatījās,"sacīja netālu dzīvojošais Raivo.

Tomēr Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses sekretāre Inga Vetere norādīja, ka glābšanas dienests esot reaģējis operatīvi un notikuma brīdī netika izslēgta arī iespēja, ka varētu būt cietuši cilvēki.

"Ja būtu skaidrs, ka tur cilvēku nav, protams, ka nesūtītu tik daudz tehnikas. Pārmeklējām un neko neatradām," skaidroja I. Vetere un piebilda, ka uz notikuma vietu tika nosūtītas četras auto cisternas, auto kāpnes un glābšanas auto.

Rīgas domes (RD) Īpašuma departamenta preses sekretāre Ilze Krūkle noraidīja iespēju, ka ēkā varētu būt uzturējušies cilvēki, jo ēka tikusi iekonservēta un nodrošināta nepiekļūšana. Viņa gan pieļāva, ka bezpajumtnieki varētu būt uzturējušies ēkas tuvumā esošajos šķūnīšos. Tāpat arī RD Īpašuma departaments neesot saņēmis informāciju, ka graustā mitinājušies cilvēki, jo parasti apkārtējie iedzīvotāji sūdzas par šādiem gadījumiem.

Ģertrūdas ielas 125. nama īpašnieks ir SIA Latnami, kura valdes loceklis Jurijs Sidarovs RD Īpašuma departamentam jau iesniedzis garantijas vēstuli, kurā apņēmies nekavējoties un par saviem līdzekļiem nojaukt pussagruvušo ēku. Ilze Krūkle norādīja, ka grausts iespējams tiks nojaukts līdz šīs nedēļas sestdienai.

Jau ziņots, ka trešdien spēcīgā negaisa laikā zibens iespēris neapdzīvotā namā, Ģertrūdas ielā, kā rezultātā piecstāvu ēkai sabrukusi siena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas