Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Iedzīvotājus aicina būt apzinīgākiem un savākt savu suņu izkārnījumus

Ar pavasara iestāšanos un sniega nokušanu daudzviet galvaspilsētā, īpaši mikrorajonu iekšpagalmos, kur nav savākti suņu izkārnījumi, atklājas nepievilcīga aina. Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs uzdevis pilsētas izpilddirekcijām pievērst pastiprinātu uzmanību minēto teritoriju sakopšanai, kā arī stingrāk kontrolēt teritoriju kopšanas un uzturēšanas noteikumu ievērošanu.

"Aicinu arī pašus iedzīvotājus būt apzinīgiem, jo par apkārtnes piemēslošanu, pirmkārt, ir atbildīgi paši suņu īpašnieki," norāda izpilddirektors.

Valstī, tajā skaitā Rīgas administratīvajā teritorijā, ir noteiktas prasības mājas dzīvnieku turēšanai, kā arī dzīvnieku īpašnieku tiesības un pienākumi. Ministru kabineta izdotajās mājdzīvnieku labturības prasībās ir noteikts, ka dzīvnieka īpašnieka pienākums ir savākt sava mīluļa ekskrementus. Noteikumos sacīts, ka, ja īpašnieks vai turētājs neievēro šos noteikumus, viņš tiek saukts pie administratīvās atbildības.

Rīgas domes Administratīvā komisija pērn ir izskatījusi pavisam deviņas šādas lietas, piecos gadījumos uzlikti naudas sodi. Rīgas pašvaldības policijas pārstāvji atzīst, ka pret bezatbildīgajiem suņu īpašniekiem ir grūti cīnīties, jo esot sarežģīti fiksēt un pierādīt pārkāpumu notikuma vietā.

Suņu ekskrementi ir kvalificējami kā sadzīves atkritumi un ir utilizējami, izmantojot jebkuras atkritumu urnas. Šogad no Rīgas vides aizsardzības fonda paredzēts piešķirt 1921 latus 35 jaunu urnu izgatavošanai un uzstādīšanai publiskās vietās – Daugavas promenādē Ķengaragā, Pļavnieku zaļajā birzī un citās Centra rajona un Latgales priekšpilsētas teritorijās.

Speciālās suņu ekskrementu savākšanas urnas ir izvietotas arī Klusā dārza kvartālā starp Lazdonas, Katoļu, Jēkabpils un Daugavpils ielu, brīdinājuma zīmes par suņu ekskrementu savākšanu ir izvietotas Ķengaragā, Daugavas promenādē un Pļavniekos. Pirms dažiem gadiem Klusā dārza rajonā pašvaldība sadarbībā ar uzņēmējiem izvietoja arī speciālus maisiņus suņu atkritumu savākšanai, taču eksperiments beidzās neveiksmīgi, jo maisiņi tika izvazāti un izmētāti pa apkārtējo teritoriju.

Pašvaldība plāno ierīkot arī jaunus suņu pastaigu un rotaļu laukumus. Šobrīd pieejams ir laukums Eksporta ielā starp Hanzas ielu un Katrīnas dambi. Tuvākajā laikā plānots Latgales priekšpilsētas un Centra rajona teritorijā izveidot suņu pastaigu laukumus Andreja Saharova ielā, Grīziņkalna parka un Ziedoņdārza apkārtnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas