Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Iepazīstina ar Rīgas pilsētas reljefa modeli

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta realizētā un Eiropas Savienības _LIFE+ _programmas līdzfinansētā projekta Rīga pret plūdiem vadības komitejas sanāksmē ceturtdien prezentēts Rīgas pilsētas reljefa modelis.

«Projekta ietvaros veicot pētījumus un izstrādājot ieteikumus un risinājumus nepieciešamajiem pretplūdu pasākumiem, tiks ņemti vērā arī sabiedrības ieteikumi,» saka Rīgas izpilddirektors Juris Radzēvičs (LPP/LC), kurš arī darbojas LIFE+ projekta vadības komitejā.

Darbs pie Rīgas pilsētas reljefa modeļa izstrādes tika sākts šogad maijā, un jūlija beigās Pilsētas attīstības departaments savā rīcībā saņēma reljefa datus un modeli. Pašlaik ar to strādā un detalizētāk iepazīstas Pilsētas attīstības departamenta speciālisti, informē Attīstības departamenta pārstāve Marija Ābeltiņa.

«Jauniegūtie dati un Rīgas pilsētas reljefa modelis ir nepieciešams tādu hidroloģisko procesu kā plūdi, intensīvi nokrišņi, vēja uzplūdi, krastu noskalošanās, būtisku gruntsūdens līmeņu izmaiņas ietekmes izpētei, modelēšanai un prognozēšanai. Pastāv risks, ka šie procesi globālās sasilšanas izraisīto klimata pārmaiņu ietekmē nākotnē arvien vairāk iespaidos arī Rīgu un tās iedzīvotājus, un tāpēc par šo draudu novēršanu ir jāsāk domāt jau šodien,» uzsver Attīstības departamenta direktora p.i. Gvido Princis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas