Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Iespējams, nākamvasar būs gaisa balona atrakcija

Izveidot galvaspilsētā milzīgu gaisa balona atrakciju — ar šādu ideju Rīgas domē vērsies uzņēmums Sporta klubs Baltika. Vides komiteja otrdien to izskatīja un neiebilda pret šādas atrakcijas izveidi Uzvaras laukumā. Pašvaldības aģentūras Rīgas dārzi un parki direktors Agnis Kalnkaziņš (TP) uzskata, ka gaisa balona atrakcija Uzvaras parku varētu atdzīvināt.

"Tas varētu izveidoties par otru Mežaparku — vietu, kur cilvēki var sēdēt zālītē, piknikot, kur ir vasaras kafejnīcas un atrakcijas," saka A.Kalnkaziņš. Viņš domā, ka šajā sezonā gan, visticamāk, atrakciju sākt nepaspēs, un rīdzinieki un pilsētas viesi uz Vecrīgu no augšas varēs lūkoties, visticamāk, nākamvasar. A.Kalnkaziņš, kurš ticies ar uzņēmuma pārstāvjiem, stāsta, ka piedāvātās atrakcijas gaisa balons nav tik klasiska gaisa balona lielumā, bet esot vēl lielāks — "vertikāli tas paceļas 100 metru augstumā". Kā norādīts uzņēmuma Sporta klubs Baltika vēstulē domei, gaisa balonu sistēma paredz pacelt balonu līdz 150 metru augstumam, grozs paredzēts 30 pasažieriem, standarta lidojums ilgst 15 minūšu, bet balona redzamība gaisā ir 20 kilometru rādiusā. Lai īstenotu gaisa balonu atrakcijas ieceri, idejas autori gatavi investēt aptuveni vienu miljonu latu, bet lūdz Rīgas domi nodrošināt atrakcijai piemērotu zemes platību 3000 kvadrātmetru teritorijā, ar tiesībām piecus gadus izmantot ierādīto zemi. Kā iespējamajās vietas pilsētas būv­valde ieteikusi izvērtēt var­­būtējo atrakciju izvietošanu Uzvaras laukumā, kultūras un atpūtas parkā Meža­parks, kā arī Juglas ezera krastā, netālu no Brīvdabas muzeja. SIA Sporta klubs Baltika īpašnieks ir Liepājas domes deputāts Āris Ozoliņš (apvienība Liepājas attīstībai). Priekšlikumu par gaisa balonu viņa firma iesniegusi kopā ar igauņu a/s Lennulajev.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas