Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Iesvētīs mācītāja Roberta Feldmaņa vārdā nosaukto ielu Mežaparkā

Sestdien plkst. 11 Gustava Ādolfa Mežaparka baznīcā notiks mācītāja Roberta Feldmaņa ielas svinīga atklāšana un iesvētīšana. Svētku pasākums tiks iesākts ar svētbrīdi, ko vadīs arhibīskaps Jānis Vanags, kam sekos uzrunas un sadraudzība. 

Jautājums par Annas Sakses ielas atzara pārdēvēšanu garīdznieka un sabiedriskā darbinieka Roberta Feldmaņa vārdā iniciēta pēc Rīgas domes deputāta, mācītāja Jāņa Šmita un G.Ādolfa Mežaparka baznīcas draudzes ierosinājuma.

Profesors Roberts Feldmanis (1910-2002) ir viens no ievērojamākiem 20.gs luterāņu teologiem un vēsturniekiem, kuram pagājušā gadsimta beigu daļā ir bijusi liela ietekme ne vien uz luterisko baznīcu, bet arī uz Latvijas sabiedrību kopumā. Pēc ordinācijas 1935.gadā, viņš pašaizliedzīgi kalpojis Latvijas dievnamos vairāk nekā 66 gadus.

Pirmās brīvvalsts laikā no 1937.gada līdz 1940.gadam R.Feldmanis bijis misionārs Indijā, žurnāla Ārmisija redaktors, no 1936. līdz 1945.gadam vadījis Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas Ārmisiju kā tās padomes sekretārs. Tad izsūtīts. Pēc atgriešanās dzimtenē, R.Feldmanis atsāk kalpošanu, strādādams kā mācītājs gan Rīgas Sv.Jāņa, Jēzus, Olaines, Katlakalna, Krimuldas, Biķeru, Mežaparka un Kristus draudzēs. Pateicoties viņam, ir atjaunotas padomju okupācijas laikā apgānītās Olaines, Biķeru, Krimuldas un Rīgas Kristus baznīcas.

Paralēli kalpošanai baznīcā viņš kā teoloģijas doktors bija mācībspēks Teoloģijas Seminārā un bija viens no iniciatoriem Teoloģijas Fakultātes atjaunošanai pie Latvijas Universitātes 1990.gadā. Kembridžas Starptautiskā biogrāfijas centra 2001. gada izdevumā R.Feldmanis novērtēts kā viens no 2000 ievērojamākajiem 21.gadsimta pasaules zinātniekiem un intelektuāļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas