Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Īslandes tūristam nāvējoši beidzas čurāšana transformatora stacijā

Neuzmanīga rīcība traģiski beigusies kādam tūristam no Īslandes, kurš piektdienas rītā ap plkst.7.35 iegājis transformatora apakšstacijā Vecrīgā, lai nokārtotu dabiskās vajadzības. 29 gadus vecais tūrists saņēmis elektrības triecienu, guvis smagas traumas un notikuma vietā miris.Par šo negadījumu piektdienas vakarā ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Negadījuma rezultātā līdz dienas vidum kāds Vecrīgas nams palicis bez elektrības.Negadījums noticis agri no rīta. Namā, kas atrodas Vecrīgā, Zirgu un Ķēniņu ielu krustojumā, pazudusi elektroenerģija. Speciālisti devušies noskaidrot elektrības pazušanas iemeslu un transformatora apakšstacijā uzgājuši cilvēka mirstīgas atliekas.AS "Latvenergo" pārstāvis Andris Siksnis norāda, ka šoreiz pie vainas nebija metāla zagļi, par ko liecina bojā gājušā drēbes. Cilvēks gājis bojā vidēja sprieguma transformatorā.

Policija izmeklē šo gadījumu un dara visu, lai noskaidrotu apstākļus, kā tas varēja notikt. "Tās ir pamatīgas metāla durvis, ko pie labākās gribas vienkāršā veidā atvērt nav iespējams, līdz ar to tā ir vai nu ielaušanās, vai cits veids, kā cilvēks bez sankcijām tur ir iekļuvis," sacīja "Latvenergo" pārstāvis Siksnis.

Viņš arī skaidroja, ka šādu iekārtu Rīgā vien ir 2000, Latvijā kopumā - aptuveni 24 000. "Tām visām ir augsts standarts, kā tām jāizskatās - cieši noslēgtām, lai neviens nepiederošs cilvēks tur nevarētu iekļūt. Protams, mūsdienās, kad siro metāla zagļi un citi nesankcionēti interesenti, pret visiem nodrošināties fiziski nav iespējams," atzina Siksnis.

Transformatora apakšstacija Vecrīgā, Meistaru ielā, iebūvēta vēsturiskā ēkā, kurai nav iespējams apiet apkārt, kā citām transformatoru apakšstacijām. "Pilnīgi skaidrs, ka ir runa par nesankcionētu un ārkārtīgi bīstamu darbību - ielaušanos apakšstacijā," sacīja Siknsis. "Vai to ir veicis šis cilvēks, vai kāds cits pirms viņa, to pagaidām nevar pateikt."

Kā aģentūrai LETA norādīja Finanšu ministrijas (FM) Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Melnace, negadījuma dēļ darbs bijis traucēts vienai no FM padotības iestādēm - Centrālajai finanšu un līgumu aģentūrai. "Bija mainīts darba režīms, bet darbinieki netika atbrīvoti no darba," sacīja Melnace.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas