Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Izpilddirekciju komentāri par piedrazotajām vietām Rīgā*

Kurzemes rajons

Lasītājs jautā: «Ierosinu organizēt ceļmalu uzkopšanu gar Bolderājas šoseju - posms no Podraga ielas līdz Hapaka grāvim ir ļoti nepievilcīgs - mētājās visādas drazas.»

Lasītājs jautā: «Pretim E.Dārziņa muzikas skolai ir kāda ēka ar palielu pieguļošo teritoriju, kura gadiem ir nesakopta. Ziemā pa šo ielas pusi nevar staigāt, jo nav notīrīts, ir slidens. Drazas lido uz visām pusēm arī uz sakopto skolas teritoriju. Šogad sāku intereseties, ko lai dara. Piegāju mājai klāt izlasīju, ka pašvaldības īpašums. Zvanīju uz savu namu pārvaldi Kurzemes namiem tur jau kā vienmēr neko nevar saprast, viena darbiniece teica ka neesot lidzeklu uzkopsanai, cita, ka ēka jau vairākus gadus nav pārvaldes bilancē. Tad zvanīju uz pašvaldības policiju un ziņoju par nekārtību, nu bus jau pagājuši pāris mēneši, bet pagaidām nekas nav mainījies.»

Lasītājs jautā: «Labdien, ir skaists skvēriņs starp Meža ielu, Raņķa dambi un Aleksandra Grīna bulvāri. Nu jau trīs gadus tas tiek sadalīts divās daļās- apmēram vienu trešdalu no šī laukumiņa, to, kas pie Grīna bulvāra, sakopj Rīgas parku un dārzu darbinieki - sagrābj lapas, nopļauj zāli un apgriež krūmiņus. Bet atlikušās divas trešdaļas, kas Meža ielas pusē, ir aizaugušas ar zāli, krūmi pārauguši, vasarās garajā zālē un krūmos iemitinās bezpajumtnieki un pārlaiž tur silto laiku. Pēc viņiem visa teritorija kļūst par atkritumu izgāztuvi. Pavasarī vietējie iedzīvotāji to drazu savāc, bet vecā kūla un lapas, tur paliek. Vasarā atkal saaug gara zāle un viss sākas no jauna. Vai Diena, lūdzu, varētu noskaidrot, kam jākopj šī teritorijā, jo vēl pirms četriem gadiem tur regulāri viss bija sakopts.»

Lasītājs jautā: «Atsaucoties uz jūsu akciju, ziņoju, ka Buļļu ielas labajā pusē (braucot no centra puses) aptuveni starp Dzegužu ielu un Dagmāras ielu ir ļoti liels sadzīves atkritumu daudzums, ne tikai pet pudeles vai maisiņi, bet arī riepas un televizori! Ir ļoti nepatīkami, pastaigājoties uz Dzegužkalnu, sajust smaku, kas nāk no šīs aptuveni 30 m garās atkritumu kaudzes... Paldies!»

Izpilddirekcija atbild: Par minētajiem Rīgas Kurzemes rajona administratīvajā teritorijā esošajiem nesakoptajiem īpašumiem, kuri pieder fiziskām vai juridiskām personām, izpilddirekcijas Administratīvā inspekcija veic darbības pārkāpuma novēršanā un atbildīgo personu saukšanā pie administratīvās atbildības par Rīgas domes saistošo noteikumu Nr.125 "Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumi" neievērošanu.

Zemgales priekšpilsēta


Lasītājs jautā: «Labdien, gribu Jums paziņot par divām gadiem nesakoptām vietām mūsu Rīgā: skvēriņš pretī Zasulauka stacijai sliežu kreisajā pusē, ja brauc no Rīgas uz Jūrmalu; trīsstūrveida laukums, kad pārbrauc pāri Zasulauka tiltam un nogriežas uz lidostu.»

Izpilddirekcija atbild: Vieta pie Zasulauka stacijas tiks sakopta spodrības mēneša ietvaros līdz aprīļa beigām.

Lasītājs jautā: «Labdien! Vēlos darīt zināmu, ka ilgstoši, aptuveni gadu, nesakopts ir parka stūris Rīgā, vietā, kur satiekas Kokles un Mazā Nometņu iela. Tur ir pērnā zāle visā skaistumā, ļoti daudz lapu, visi iespējamie sadzīves atkritumi, suņu kakas un izlietotas šļirces. Pērnās lapas vējš pūš uz blakus teritorijām, kuras sētnieki apzinīgi kopj. Gribēju piezīmēt, ka šī vieta nekad nav pieredējusi pienācīgu kopšanu pēdējo 12 gadu laikā kopš tur netālu dzīvoju. Ar cerību, ka šī ziņa atradīs dzirdīgas ausis un čaklas rokas.» Dace Sproga

Izpilddirekcija atbild: Kokles un Mazās nometņu ielas skvēriņš tiks sakopts tuvāko dienu laikā.

Lasītājs jautā: "Sveiki! Atsaucoties uz aicinājumu, ziņoju par akūti satīrīt nepieciešamām vietām Rīgā un tās rajonā: Bauskas iela - aiz CSDD virzienā uz Salu tilta pusi ceļa malā izgāzti mēsli kaudzēm, liela daļa salikti melnos miskastes maisos un tur glabājas jau no rudens puses. Nezinu, kam šī teritorija pieder, bet šķeit tā ir kāda skolas pievārte, taču mēsli ir tuvāk ietvei, nekā ēkai," Lai veicas! Paldies! Ģirts

Izpilddirekcija atbild: Zemgales priekšpilsētas izpilddirekcija plāno šo teritoriju sakopt spodrības mēneša ietvaros līdz 1.maijam.

Lasītājs jautā: «Ļoti piedrazots skvēriņš Jelgavas ielā pretīm pirtij (aptuveni Jelgavas 50). Tagad tur garām daudzi dodas uz Rīga Plaza (Bieķensalas ielā) un tiek uzstādīts apgaismojums šim posmam.»

Izpilddirekcija atbild: Zemgales priekšpilsētas izpilddirekcija plāno šo teritoriju sakopt spodrības mēneša ietvaros līdz 1.maijam.

Latgales priekšpilsēta


Lasītājs jautā: «Tā ir piemēslota vieta gadiem visās sezonās. Adrese: Lokomotīves ielā 64, gruntsgabala Nr. 01000782140 (privāts),» Ar cieņu, lasītājs J.

Izpilddirekcija atbild: Tā ir bijusī dzelzceļneku māja un tur ir vienam sētniekam strīds ar otru sētnieku. Šajā vietā ir daudz bomži un, ja dažu stundu laikā visu nonokopj, tad no viena sētnieka atskan protests.

Vidzemes priekšpilsēta


Lasītājs jautā: «Labdien, gribētu burtiski kliegt par to cūcību, kas notiek Rīgas pašvaldības īpašumā Murjāņu ielā aiz Juglas ielas, tur kur autobusu galapunkts! Tur gadiem netiek vākts neviens atkritums, ar kuru izmešanu neskopojas apkārtējo māju iedzīvotāji. Un tagad tur jau tiek saniegti reģionālas izgāztuves apmēri! Nekādi treknie gadi nelīdzēja, lai šis īpašums kaut reizi gadā tiktu satīrīts, kā toreiz aizbildinājās ar līdzekļu trūkumu, tad tagad laikam nav nekādu cerību sagaidīt no Vidzemes priekšpilsētas atbildīgo resoru rīcību. Kaut administratīvā komisija itin naski terorizē privāto īpašumu īpašniekus turpat blakus, lai tie nekavējoties savāc savus īpašumus, tiem redz var piemērot administratīvos sodus, bet kas tad kontrolēs pašas pašvaldības?» Olita

Izpilddirekcija atbild: Šo teritoriju 2007.un 2008.gadā tīrījām vismaz reizi mēnesī. Nav tiesa, ka neesam to tīrījuši. 2008.gadā papildus sakopšanas darbiem novietojām atkritumu konteineru, lai mazinātu apkārtnes piesārņojumu. Šogad līdz ar līdzekļu samazinājumu, tiešām vēl ne reizi neesam sakopuši un arī atkritumu konteinera novietošanai minētajā vietā naudas nepietiek. Šī, tāpat kā daudzas citas teritorijas, kuras pašlaik dēļ finansējuma trūkuma nav iekļautas regulāri kopjamo teritoriju sarakstā, bet ir plānots sakopt ar daudz mazāku intensitāti. Par nekārtību informēsim SIA Rīgas satiksme, jo patiesībā autobusu šoferi visu piemēslo.

Lasītājs jautā: «Labdien! Atsaucoties Jūsu uzaicinājumam, beidzot nolēmu rakstīt. Jau vairākus gadus savas dzīvesvietas tuvākā apkārtnē vēroju absolūtu nesakoptību, kas kontrastē ar manas mājas rūpīgi sakopto vidi. Runa ir par Raunas ielas un Burtnieku ielas stūri pa diagonāli pretī skolai un arī Raunas ielas un Laimdotas ielas stūri, kur nu jau rēgojas biedējošs grausts. Netīrība atbaidoša, un nevienam par to nav daļas.» Ar cieņu, Dienas pastāvīgā lasītāja Māra Ņikitina

Izpilddirekcija atbild: Abu objektu īpašnieki ir vairākkārt administratīvi sodīti, arī patreiz lietas par Raunas ielu 41 un Burtnieku ielu 32A nosūtītas Rīgas domes Administratīvās komisijas Vidzemes priekšpilsētas apakškomisijai lēmuma pieņemšanai (soda piemērošanai).

Lasītājs jautā: «Lasīju, ka pievērsīsiet uzmanību Rīgas nesakārtotajām/piegružotajām vietām. Viena tāda vieta, ne visai pieejama un grūtāk atrodama, ir Purvciemā, pie Vējavas ielas 9A nama (tas, savukārt, atrodas blakus Staiceles ielas 1 trim korpusiem). Šķiet, ka tā pieder Grebenščikova draudzei. Nofotografēju šo vietu (pielikumā). Izskatās, ka tur var būt arī ugunsbīstama situācija.» A.Kalniņš

Izpilddirekcija atbild: Grebenščikova vecticībnieku draudzes īpašuma pārvaldītāji ļoti lēni pilda administratīvās inspekcijas aizrādījumus, taču par ļaunprātīgiem noteikumu neievērotājiem tos nevarētu nosaukt. Telefoniski ir apsolīts īpašumus sakopt maksimāli īsākā periodā. Administratīvā inspekcija šo solījumu kontrolēs un nepieciešamības gadījumā tiks sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols

Ziemeļu rajons


Lasītājs jautā: «Atsaucoties uz Jūsu aicinājumu ziņot par piesārņotām vietām Rīgā, vēlos informēt, ka ļoti žēlīga paskata ir Sarkandaugavas grāvis. Ejot pāri tiltam pa Duntes ielu, skatam paveras brikšņu aizaugušas grāvjmalas, pilnas ar dažādiem (mērķtiecīgi mestiem) atkritumiem. Kāds tur atstājis pat savu veco dīvānu.. Ja vien talkas dienā arī šī vieta tiktu izsludināta par sakopšanas vērtu vietu, labprāt tajā piedalītos un sapulcinātu arī līdzi radus & kaimiņus.» Ar cieņu, Anita

Izpilddirekcija atbild: Rīgas Ziemeļu rajona izpilddirekcija ir informēta, šī teritorija tiks sakopta 18. aprīlī. Iedzīvotāji (Anita ar radiem un kaimiņiem) tiek aicināti ņemt dalību!

Lasītājs jautā: «Vēlos zināt, vai Ziemeļu rajona pašvaldība kādreiz pievērsīsies Mežaparka sakpšanai rajonā no Viestura prospekta līdz bij.Bērnu dzelzceļam? Mežaparka parādes puse pie Lielās estrādes, Zoodārza, Ķīšezera ir daudzmaz tīra. Taču pretējā puse, kur meža robeža ir Viestura prospekts, ir katastrofāli netīra un nesakopta. Pie Bļodiņkalna (tā ir iecienīta slēpošanas vieta ziemā) bedrēs samesti gruži vairāku metru biezumā un līdzīga aina ir visā mežā.» Ar cieņu, Anda Balode

Izpilddirekcija atbild: Ziemeļu rajona teritorijā atrodas daudz teritorijas, kas nodotas citiem apsaimniekotājiem. Mežaparka teritoriju apsaimnieko RPA Mežaparks, par ierosinājumu sakopt Bļodiņkalnu un Viestura prospektu informēšu iepriekšminēto aģentūru.

* Pašvaldības atbildes pagaidām ir tikai daļai jautājumu. Amatpersonu komentārus par turpmāk minēto vietu sakopšanu centīsimies apkopot tuvākajā laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SKATIES VĒL

 

Lasītāju iesūtītās fotogrāfijas rubrikā no piedrazotajām vietām Rīgā skatieties vairāk Multimediju sadaļā "Fotonejēdzība" šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas