Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Jaunie deputāti Rīgā domā par aģentūru apvienošanu

LPP/LC vēlas skaitliski vienādu Rīgas domes komiteju dalījumu

Jūlijā sākot darbu, jaunievēlētā Rīgas dome līdzekļu ekonomijas vārdā varētu samazināt pašvaldības komiteju un aģentūru skaitu. Par konkrētu komiteju sadalījumu un to vadītājiem apvienības Saskaņas centrs (SC) un partijas LPP/LC frakciju izveidotā koalīcija vēl neesot vienojusies, taču iespējamās atbildības sfēras sāk iezīmēties.

Pievienos un apvienos

"No deviņām aģentūrām labākajā gadījumā varētu palikt divas," stāsta LPP/LC domes frakcijas vadītājs Andris Ameriks. Saskaņā ar partijas piedāvājumu varētu izveidot vienu "saimniecisku" iestādi, apvienojot aģentūras Rīgas dārzi un parki, Mežaparks, Rīgas Pieminekļu aģentūru un Rīgas gaisma. Aģentūra Rīgas mājoklis un Rīgas Enerģētikas aģentūra varētu tikt pievienota Komunālajam departamentam, savukārt Rīgas kultūras aģentūra — iekļauta kultūras departamentā. Vēl bez minētā pašvaldībai ir aģentūra Reģionālais sporta centrs Anniņmuiža un Pilsētas arhitekta birojs.

No politiķu teiktā izriet, ka plānots samazināt arī nozaru komitejas no 10 uz astoņām. Pārrunās tiek apspriesta iespēja apvienot Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komiteju ar Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komiteju. Kā tās vadītāji tiek minēti Naturalizācijas pārvaldes direktores amatu atstājusī Eiženija Aldermane (LPP/LC) vai arī SC pārstāvis Viktors Gluhovs. Apvienojot Komunālo un dzīvokļu jautājumu komiteju un Vides komiteju, varētu izveidot jaunu — Mājokļu un vides komiteju. Šāda apvienošana iecerēta, jo pašreizējais domes sasaukums nolēma no 1.septembra apvienot Vides un Komunālo departamentu, kurus abas komitejas pārrauga. Mājokļu un vides komitejas vadību varētu uzņemties LPP/LC, par tās vadītāju virzot Vjačeslavu Stepaņenko un atvēlot SC kontroli pār Satiksmes un transporta lietu komiteju. A.Ameriks varētu saglabāt priekšsēža vietu Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komitejā, savukārt Dainis Turlais (LPP/LC) iegūt vadītāja amatu Drošības un kārtības jautājumu komitejā.

SC līdz ar to iegūtu vismaz četras komitejas — Finanšu un administrācijas lietu komiteju, kuras vadītāja vieta automātiski pienākas Rīgas mēram, par kuru plānots iecelt SC līderi Nilu Ušakovu, Pilsētas attīstības komiteju, ko varētu vadīt Sergejs Dolgopolovs, Sociālo jautājumu komiteju, kuras priekšsēža amatu arī turpmāk uzņemtos Leonīds Kurdjumovs, un Satiksmes un transporta lietu komiteju.

Vienosies nākamnedēļ

A.Ameriks apstiprina, ka LPP/LC vēlētos vadīt pusi no visām komitejām, lai arī partija vēlēšanās ieguvusi tikai 12 no 60 vietām, bet tās sadarbības partneris SC visvairāk — 26 vietas. "Tāds būs mūsu piedāvājums," saka A.Ameriks un piebilst, ka galīgā vienošanās tiks panākta nākampirmdien, 29.jūnijā, kad plānots parakstīt arī koalīcijas līgumu.

Par atbildības sfērām pagaidām nevēlas runāt jaunais SC frakcijas vadītājs Nikolajs Zaharovs: "Līdz galam neesam izlēmuši šo jautājumu. Pagaidām esam runājuši par principiem kā tādiem." SC pēc Jāņiem vispirms gribēs uzklausīt LPP/LC piedāvājumu. "Tas nenozīmē, ka viņiem [LPP/LC] būsim ar mieru dot visu, ko viņi grib," sacīja N.Zaharovs.

Diena jau rakstīja, ka abām frakcijām domē ir 38 balsis, kas nodrošina stabilu vairākumu. Par N.Ušakova kandidatūru mēra amatā jaunievēlētā dome lems 1.jūlijā, kad sanāks kopā savā pirmajā sēdē. Vienīgais Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks tagadējo trīs vicemēru vietā būs Ainārs Šlesers (LPP/LC). Domes izpilddirektora amatā iecerēts aicināt bijušā premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) biroja vadītāju Juri Radzeviču (LPP/LC). Pēc jaunās domes sanākšanas SC un LPP/LC katra varētu virzīt pa diviem politiķiem brīvostas valdē. Uz jautājumu, kurš to vadīs, A.?Šlesers atbildēja, ka to izlems brīvostas valde. Taču varēja secināt — ja vien tās vairākums piekritīs, tas būs A.?Šlesers. Labējās partijas Pilsonisko savienību (PS) un Jauno laiku (JL) plānots iesaistīt tikai domes prezidija darbā, kas tām pienākas saskaņā ar domes nolikumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas