Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Jauno gadu Rīgas centrā sagaidījuši vairāk nekā 10 000 cilvēku

Jauno gadu Rīgas centrā sagaidījuši vairāk nekā 10 000 cilvēku un pasākums noticis bez starpgadījumiem,  informēja Rīgas pašvaldībā.

Vairāki tūkstoši rīdzinieku un galvaspilsētas viesu bija pulcējušies pašā Rīgas sirdī pie Brīvības pieminekļa, lai sagaidītu Jauno, 2011.gadu, būtu kopā ar draugiem, ģimeni vērotu svētku uguņošanu, justu kopīgu, pozitīvu svētku atmosfēru.

Tieši pusnaktī pēc Latvijas himnas atskaņošanas klātesošos priecēja SIA "Ugunsmeistars" Jaungada salūts, kas 2010.gada Rīgas svētku Uguņotāju sacensībās ieguva otro vietu, tādējādi iegūstot tiesības veidot uguņošanas priekšnesumu gadu mijā. Svētku salūta muzikālajam pavadījumam bija izvēlēta Ainara Virgas dziesma "Eglīte", kura bija dzirdama jaunā aranžējumā - Kārļa Lāča instrumentācijā.

Svētku atmosfēra bija jūtama gan laukumā pie Brīvības pieminekļa, gan Vecrīgas ielās un laukumos, jo arī pēc pusnakts darbojās panorāmas ritenis Līvu laukumā, slidotava Strēlnieku laukumā, kā arī Ziemassvētku tirdziņi. Cilvēki par atmiņu no 2010.gada pilsētas centrā fotografējās pie vides objektiem - lielajiem fotorāmjiem, sniegavīriem un Rīgas Ziemassvētku egļu ceļa eksponātiem - rotātajām eglītēm.

"Vēlreiz sveicu rīdziniekus un Latvijas iedzīvotājus Jaunajā gadā! Kopīgi esam ieviesuši skaistu Jaungada sagaidīšanas tradīciju," saka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Arī šodien, Jaunā gada pirmajā dienā, turpinās darboties Vecrīgā tirdziņš Līvu laukumā un Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā, kā arī pilsētas slidotava Strēlnieku laukumā. Tāpat ikviens aicināts ziemas priekus baudīt gan Esplanādē, kur iespējams nobraukt no Rīgas Jautrā ziemas kalniņa, kas darbojas katru dienu bez brīvdienām no plkst.12 līdz 22, gan arī slēpošanas trasēs Uzvaras parkā, Mežaparkā, Motormuzejā un Brīvdabas muzejā.

Šodien Rīgas sabiedrisko transportu - autobusus, trolejbusus un tramvajus - var izmantot bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas