Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Juglas pārvadam — grumbuļains asfalts

Par objektu atbildīgais satiksmes departaments uzsver, ka jaunajam Juglas krustojumam ir trīs gadu garantija.

Asfalta segums ir grumbuļains, tādēļ mašīnā ir jūtamas vibrācijas un auto ir grūti noturēt uz ceļa, par tikai pirms pāris nedēļām atklāto Brīvības gatves un Juglas ielas divu līmeņu krustojuma seguma kvalitāti Dienai sūdzas autobraucēji. Satiksmes eksperti saskata virkni nepilnību arī šķērsojuma plānojumā, kā piemēru minot krustojuma nedraudzīgumu gājējiem. Juglas pārvada būvnieki ceļu būves kompānija A.C.B. gan uzskata, ka darbs ir paveikts kvalitatīvi, un noraida bažas par to, ka jau nākamajā pavasarī satiksmei nupat atvērtajā posmā varētu parādīties bedres.

"Kāda ir asfalta seguma kvalitāte, redzēs jau pēc pirmās ziemas," lēš satiksmes drošībai veltītā raidījuma Zebra vadītājs Pauls Timrots un piebilst, ka šķērsojuma izbūves laikā nodrošinātā pagaidu satiksme bijusi žēlīga, tādēļ neko labu nevarot gaidīt arī no krustojuma kvalitātes kopumā. Satiksmes eksperts uzsver, ka no braukšanas viedokļa krustojums ir ērts. "Ceļa zīmes un norādes autovadītāju nodrošina ar vajadzīgo informāciju, nerodas arī problēmas ar pārkārtošanos joslās," novēroja P.Timrots.

Ceļu būvnieku preses pārstāvis Ainars Vladimirovs uzsver, ka "šķērsojums atbilst projektam un arī mūsu pašu uzstādītajiem kvalitātes kritērijiem", par ko esot pārliecinājusies A.C.B. iekšējās kontroles grupa, kuras secinājums īsumā ir — objekts ir kvalitatīvs. A.Vladimirovam bija grūti komentēt autovadītāju novērojumus par asfalta seguma negludumu.

Pirms pieņemt krustojumu ekspluatācijā, izvērtējumu veica arī par objektu atbildīgais Rīgas domes satiksmes departaments. "Objekts ir derīgs ekspluatācijai, un būve atbilst būvprojektam un tajā ietvertajām specifikācijām," komisijas slēgumu rezumē departamenta preses sekretāre Ieva Prauliņa. Šķērsojuma garantijas laiks ir trīs gadi — ja šajā laikā atklāsies kādi kvalitātes defekti, A.C.B. tie būs jānovērš par savu naudu.

Jau ziņots, ka šķērsojums nodrošina iespēju, netraucējot taisni braucošo auto plūsmu, veikt kreiso pagriezienu pa tuneli. Tas ļāvis šajā posmā demontēt divus luksoforus, paātrinot vidēji 30 tūkstošu auto kustību, kas ik dienu izmanto šo krustojumu. Pēc P.Timrota domām, ir jāpārplāno sabiedriskā transporta kustība, arī tam liedzot kreiso pagriezienu. "Tad visa labā doma, ka kreisais pagrieziens notiek caur tuneli, aiziet vējā — piebrauc autobuss, un vesela josla stāv," skaidro P.Timrots.

Būtisku sastrēgumu mazinājumu Juglā varot sagaidīt vien tad, kad būs pabeigti visi ceļa posma rekonstrukcijas darbi, lēš eksperti. Patlaban noris tilta pār Juglas kanālu paplašināšanas darbi, pēc kuriem tilts abos virzienos būs trīs, nevis divas joslas plats kā līdz šim, novēršot "pudeles kakla" veidošanos, tiltu savienojot ar nupat atklāto sešu joslu plato krustojumu. Remontdarbu laikā auto kustība daļēji novirzīta pār blakus izbūvēto pagaidu tiltu. Plānots, ka tilta remontdarbi tiks pabeigti 2009.gada jūnijā.

Acīgākie braucēji ievēroja, ka daļa darbu ir apstājušies, paplašinātai Brīvības gatvei atduroties pret kādu dzīvojamo māju. I.Prauliņa skaidro, ka mājā palicis viens nepiekāpīgs iemītnieks, kurš nevēlas pret kompensāciju atteikties no dzīvokļa. "Īpašumu departaments ar šo īpašnieku kārto dzīvokļa atsavināšanu piespiedu kārtā," saka I.Prauliņa un piebilst, ka "krustojums tāds nepaliks — kad būs nokārtoti visi juridiskie šķēršļi, un māju varēs nojaukt, darbi tiks pabeigti".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas