Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Jūrmalas dome šonedēļ vēl nelems par "Jūrmalas siltuma" un "Jūrmalas namsaimnieka" nodošanu privatizācijai

Jūrmalas dome šonedēļ vēl neskatīs jautājumus par pašvaldības siltumapgādes uzņēmuma "Jūrmalas siltums" un pašvaldības namu apsaimniekotāja "Jūrmalas namsaimnieks" nodošanu privatizācijai, kā tas bija iecerēts iepriekš, liecina Jūrmalas domes sēdes darba kārtība.

Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja Sanita Graudiņa aģentūrai BNS pavēstīja, ka jautājumi par abu uzņēmumu privatizāciju svītroti no domes sēdes darba kārtības, jo iepriekšējā domes sēdē daļa deputātu norādīja uz to, ka viņiem nav bijis pietiekami daudz laika, lai iepazītos ar domes materiāliem, un ka šie domes lēmumi nav skatīti komitejās. Tāpēc deputātiem dots papildu laiks, lai iepazītos ar sagatavotajiem dokumentiem. Turklāt jautājumi novirzīti izskatīšanai arī Jūrmalas domes Attīstības un vides komitejā, norādīja Graudiņa.

Jau ziņots, ka pagājušajā domes sēdē vairāki opozīcijas deputāti ierosināja svītrot no darba kārtības vairākus jautājumus, taču deputātu ierosinājums netika atbalstīts. Tāpēc opozīcijas deputāti pameta domes sēdi, atstājot to bez kvoruma.

Iepriekš domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieka pienākumu izpildītāja Veronika Ramāne aģentūru BNS informēja, ka šo uzņēmumu privatizācijai ir iespējami trīs varianti. Pirmais no tiem paredz, ka privatizācijas ierosinātājs varētu privatizēt 49% uzņēmuma kapitāldaļu uz noteiktu laiku, piemēram, trim gadiem, un pēc tam pašvaldība lemt, vai nodot privatizācijai pārējās uzņēmumu kapitāldaļas vai paturēt pašvaldības kontroli pār uzņēmumiem.

Otrais privatizācijas variants paredz, ka privatizācijas ierosinātājs privatizē uzreiz 100% uzņēmuma kapitāldaļu, savukārt trešais privatizācijas modelis paredz privatizāciju, piesaistot obligātas investīcijas.

Ramāne pavēstīja, ka Jūrmalas domes izpilddirektors Gatis Truksnis aicinājis arī iedzīvotājus izteikt savu viedokli un argumentus par iespējamo "Jūrmalas siltuma" un "Jūrmalas namsaimnieka" privatizāciju.

"Lursoft" informācija liecina, ka "Jūrmalas siltums" ir dibināts 1993.gadā un tā pamatkapitāls ir 1,284 miljoni latu, savukārt "Jūrmalas namsaimnieks" dibināts 1999.gadā ar 674,8 tūkstošu latu pamatkapitālu. Pašlaik abi uzņēmumi pieder Jūrmalas domei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas