Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kampars: par partnera piesaisti "Rīgas siltumam" jāsludina tenderis

"_Dalkia _ir nopietns uzņēmums, un man nav šaubu, ka tas varētu pretendēt uz Rīgas siltuma (RS) vadīšanu, taču nav skaidrs, kāpēc pašvaldības akcijas ir jāatdod tieši Dalkia," tā ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) laikrakstam Diena komentējis iecerēto darījumu, kurā Rīgas dome kā 49% Rīgas siltumuzņēmuma daļu īpašnieks plāno veidot kopuzņēmumu ar Dalkia, kurai pieder 2% RS. _Dalkia _iecerēts uzticēt RS vadības grožus, pretī saņemot 14 miljonus latu un solījumus veikt ieguldījumus infrastruktūrā.

Ministrs to vērtē kā mēģinājumu veikt privatizāciju "pa sētas durvīm".

Kā norāda A.Kampars, pirmpirkuma tiesības nenozīmē, ka Dalkia ir privatizācijas tiesības par jebkuru cenu. Ir jāizsludina tenderis, un tikai pēc tam, kad ir zināmi citi piedāvājumi, Dalkia ir pirmā roka izvēlēties maksāt vai nemaksāt augstāko cenu, saka ministrs.

Konkurences padomes (KP) priekšsēdētāja Ieva Jaunzeme norādījusi, ka KP šobrīd nevar novērtēt aprakstītā darījuma likumību un atbilstību normatīvajiem aktiem, taču vienlaikus tā uzsver, ka šādi darījumi veicami sabiedrībai maksimāli izdevīgā formā, t.i., organizējot konkursu, kurā tiktu piesaistīts maksimāli izdevīgākais sadarbības partneris siltumtīklu uzņēmuma attīstīšanai.

Pagājušajā nedēļā savu piekrišanu darījumam jau devusi Rīgas domes Mājokļa un vides komiteja. Tās vadītājs un vienlaikus arī RS padomes priekšsēdis Vjačeslavs Stepaņenko (LPP/LC) KP iebildumus nav komentējis un ieteicis tos nosūtīt domei rakstiski. Tomēr viņš solījis, ka jebkura likuma prasība tiks ievērota.

Laikraksts Diena otrdien arī atgādina, ka Francijas kompānija Dalkia līdz šim Latvijā iegādājusies vairākus ar Tautas partijas (TP) līdera Andra Šķēles vārdu saistītus uzņēmumus, tādēļ A.Šķēles un Rīgas domes priekšsēdētāja Aināra Šlesera (LPP/LC) pēdējā laika tikšanās liek jautāt, vai RS darījums nav abu vīru jaunais biznesa projekts. Dalkia saistību ar A.Šķēli noliedzis uzņēmuma vadītājs Guntars Kokorevičs, bet A.Šķēles preses sekretārs Romāns Meļņiks norādīja, ka A.Šķēle un A.Šlesers runājuši par politiku, parlamentāriešu sadarbību, taču ne konkrētiem uzņēmumiem.

Visu Matīsa Arnicāna rakstu "Dalkia piesola zelta kalnus" lasiet otrdienas Dienā un sadaļā Šodien laikrakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas