Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kapu biznesā liela "pelēkā" zona

Rīgas pašvaldības kapsētu robežās strādājošo uzņēmumu uzskaitē un maksājumos ir haoss, šādu secinājumu izdarījuši Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas deputāti.

Rīgas pašvaldībai piederošo kapsētu pieguļošajās teritorijās atrodas ap 50 uzņēmumu, kas iznomātajā zemes gabalā izgatavo un pārdod priekšmetus kapu vietas iekārtošanai. Pašvaldības saistošie noteikumi paredz, ka šīm firmām jāmaksā Rīgas domei par komersanta atļauju, kas SIA ir 1500 lati gadā, bet individuālajiem uzņēmumiem – sākot no 15 latiem, vēsta Dienas Bizness. Tāpat šiem komersantiem ir jāmaksā par iznomāto zemes gabalu, tomēr no visiem uzņēmējiem komersanta atļauju ir iegādājušies pieci, bet šogad par to samaksājuši tikai trīs uzņēmumi.

Nevienai Rīgas domes struktūrvienībai nav arī informācijas, cik un kam šie uzņēmumi maksā gan par atļaujām, gan par nomu. Daļa komersantu ir fiksēti Īpašuma departamenta, daļa - Kapsētu reģistros, daļa - vēl citur.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas