Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ķengaraga parkā par 425 000 latu grib ierīkot celiņus, zālienu un apgaismojumu

Ja īstenosies Latgales priekšpilsētas izpilddirekcijas ieceres, pēc pāris gadiem Ķengaraga iedzīvotājiem būs vērienīga vieta atpūtai un izklaidēm. Jau vēstīts par Maskavas ielā blakus lielveikalam Dole iecerēto daudzfunkcionālo kultūras centru. Pretī tam šobrīd nolaistajā Ķengaraga parkā jau nākamajā vasarā iecerēts izveidot atpūtas un zaļo zonu. Otrdien vides komitejas deputātiem būs jāizskata iespēja piešķirt no pašvaldības maka gandrīz pusmiljonu latu parka labiekārtošanai.

Izveidot parku Maskavas ielā ir tikai viena no izpilddirekcijas idejām, kā attīstīt Ķengaragu. Jāatgādina, ka pirms dažiem gadiem Rīgā notika starptautisks arhitektu un plānotāju plenērs Maskavas forštates vīzijas, kura rezultātā jau šobrīd tiek labiekārtots Daugavas labais krasts no rūpnīcas Kvadrāts līdz Dienvidu tiltam, kā arī organizēts konkurss par daudzfunkcionāla kultūras centra izveidi, kura celtniecība paredzēta uz zemes gabala, kas atrodas pretī Ķengaraga parkam.

Parka labiekārtošanu Latgales priekšpilsētas izpilddirekcija iesāka pirms diviem gadiem. Izpilddirekcijas teritorijas apsaimniekošanas un attīstības nodaļas vadītājs Edgars Lejnieks teic, ka pērn tur ierīkots basketbola laukums, kā arī paplašināts bērnu rotaļlaukums. Šogad plānots Ķengaraga parkā uzstādīt āra trenažierus. "Ķengaraga parks pašlaik ir izveidojies par mikrorajona iedzīvotāju iecienītu atpūtas un pastaigas vietu. Māmiņas ar bērniem tur vasarā iet sauļoties, bērni rotaļājas. Rīkojam parkā arī rajona mēroga masu pasākumus, piemēram, Jāņu ielīgošanu," stāsta E.Lejnieks. Izpilddirekcijas veiktās aptaujas rezultāti gan norādot, ka parka apmeklētāji vēlētos to redzēt sakoptāku, jo gājēju celiņi ir bedraini, parkā nav pieejama tualete, ir neapmierinošs apgaismojums vēlajās vakara stundās, kā arī būtu jāatjauno zāliens un parka apstādījumi.

Pašvaldības aģentūras Rīgas dārzi un parki direktors un vides komitejas deputāts Agnis Kalnkaziņš (TP) norāda, ka Ķengaragā oficiāli nav neviena parka un par jebkuru jaunas zaļās zonas izveidi pilsētā esot tikai jāpriecājas. Šobrīd jau izstrādāts Ķengaraga parka labiekārtošanas projekts un izmaksu tāme, kurā aplēsts, ka tam nepieciešami 425,7 tūkstoši latu. Par šo naudu paredzēts ierīkot gājēju celiņus, apgaismojumu, atjaunot zālienu un parka apstādījumus, uzstādīt soliņus un veikt citus labiekārtošanas darbus vairāk nekā 25 tūkstošu kvadrātmetru platībā. Paredzēts, ka reālus darbus varētu sākt jau nākamajā pavasarī. E.Lejnieks gan atzīst, ka tas ir "samērā dārgs prieks" un izpilddirekcija rēķinās ar pašreizējiem spiedīgajiem apstākļiem un to, ka pilsētas budžetā varētu neatrasties nauda parka labiekārtošanai. Tas izšķirsies tuvāko mēnešu laikā, kad tiks plānots Rīgas pilsētas budžets.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas