Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Ķīpsalā vēlas celt halli koncertiem, kongresiem un izstādēm

Tā nebūs akustiskā halle, ko taisās celt uz AB dambja un kas paredzēta simfoniskajam orķestrim vai labam džezam. Tā būs halle, kurā varēs notikt lielas izrādes, koncerti un arī kongresi, — par ieceri līdzās divām izstāžu centra Ķīpsala zālēm būvēt vēl vienu, Dienai stāsta uzņēmuma BT 1 ģenerāldirektors Viesturs Tīle. Jauna halle ar 3000 vietām, kas būs piemērota arī izstādēm, izmaksātu ap 15 miljoniem latu un varētu tapt pēc pieciem gadiem, ja pašvaldība sniegtu atbalstu, sakārtojot satiksmes infrastruktūru.

Jau šobrīd līdzās izstāžu biznesam centrā tiek uzvestas arī muzikālas izrādes, tam speciāli pielāgojot halles. Janvārī pirmizrāde latviešu valodā paredzēta mūziklam Nožēlojamie, kas tapis pēc franču rakstnieka Viktora Igo romāna motīviem. "Ja mēs varējām Vestsaidas stāstā izlīdzēties, orķestri noliekot vienā sānā, vai Mūzikas skaņās uz balkona, tad šeit, tā kā tas ir ļoti spilgts muzikāls darbs, visu laiku orķestrim ir jābūt priekšā," stāsta V.Tīle, skaidrojot, ka tādēļ izbūvēta bedre mūziķiem. Tomēr, lai atbilstoši pieprasījumam, veidotu divus trīs iestudējumus gadā, nepieciešama jauna halle (6,5 tūkstošu kvadrātmetru platībā). Tās celtniecības ekonomisko pamatojumu BT 1 plāno sagatavot līdz pavasarim.

"Spriežot pēc iepriekšējiem mūzikliem, par apmeklētāju skaitu mēs nevaram sūdzēties," saka diriģents Normunds Vaicis, kas piedalījies līdzšinējos uzvedumos. Viņaprāt, nākotnē šis žanrs varētu ieinteresēt vēl vairāk cilvēku, piemēram, tos, kurus nesaista opera. Taču, lai iestudējumi būtu kvalitatīvi, jauna halle noteikti ir vajadzīga. Arī diriģents Imants Resnis šo ideju atbalsta, sakot, ka šādas zāles funkcijas nepārklātos ar jau iecerēto akustisko koncertzāli. Viņaprāt, "jo vairāk dažāda veida skatuvju, jo labāk".

Tik vērienīga objekta būvniecība gan ir atkarīga no tā, vai pašvaldība izveidos divus tiltus no Daugavgrīvas ielas pāri Zundas kanālam uz Ķīpsalu, lai satiksme nenoslogotu pārējo salu. Kaut gan šāda iecere paredzēta pilsētas attīstības plānā, šobrīd pašvaldība pie tā nestrādā, darbs norit pie citiem nozīmīgākiem objektiem, saka domes satiksmes departamenta preses sekretāre Ieva Prauliņa, pieminot Austrumu maģistrāles un Dienvidu tilta būvniecību. Kad varētu pievērsties tiltiem pār Zundas kanālu, ir pāragri prognozēt.

Katru gadu izstāžu centrā Ķīpsala tiek realizēti vairāk nekā divdesmit projektu, kuru skaitā ir mācību, būvniecības, pārtikas, nekustamā īpašuma, lauksaimniecības un citas izstādes, kā arī dažādi izklaides pasākumi. Pagājušajā gadā izstādes apmeklējuši 470 tūkstoši interesentu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas