Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Klusā centra jaunbūves draud pārvērsties par spoku mājām

Gadu desmitiem ierastus robus prestižā rajona namu rindās nu strauji aizpilda pretenciozas jaunbūves. Nevar nepamanīt saistību starp šo rosību un termiņuzturēšanās atļauju tirgošanu ārvalstniekiem, tomēr nozares eksperti pauž bažas, ka nerezidentu interese varētu izrādīties mazāka par samilzušo piedāvājumu, un Klusajā centrā top dārgas, ekskluzīvas spoku mājas, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

"Klusajā centrā ir skaidri redzams – termiņuzturēšanās atļauju programma bija iedvesusi investoriem cerību, ka viņi var iegūt kādu gandarījumu par ieguldīto naudu. Tas, ka tagad tur varam novērot aktīvu būvniecību, gan ir divus, trīs gadus vecu lēmumu rezultāts. Diemžēl jaunā situācija rāda, ka šie dzīvokļi nevienam nebūs vajadzīgi," Dienas Biznesam norāda SIA Latio valdes priekšsēdētājs Edgars Šīns. Dažos no ekskluzīvajiem namiem apartamenta cena sasniedz pat 5000 eiro kvadrātmetrā, taču nevarētu teikt, ka dzīvokļi lepnajās jaunbūvēs būtu "uz izķeršanu". Tā, piemēram, šaha lielmeistara Mihaila Tāla vārdā nosauktā ēka Elizabetes ielā 39, kuru tās attīstītāji nekautrīgi nodēvējuši par 21.gadsimta arhitektūras pieminekli, piedāvās 34 apartamentus, un četristabu dzīvokļa cena sestajā stāvā pārsniegs 880 tūkstošus eiro. Trīs mēnešus pirms plānotās pabeigšanas rezervēta vien puse no apartamentiem. Analizējot, vai smalko apartamentu segments līdz ar būvniecības bumu nebūs pārsātināts, Latio vadītājs Šīns atbild ar salīdzinājumu: "Viļņā ik gadu pārdod 4000 jaunu dzīvokļu. Rīgā pat ar nerezidentu palīdzību, pēc manā rīcībā esošās informācijas, izdevies pārdot vien 500-700 dzīvokļu."Visu rakstu lasiet laikraksta Dienas Bizness otrdienas, 2.decembra numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas