Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

KNAB pārbauda Getliņu un Ekodoktrīnas līgumu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), pamatojoties uz bijušā Rīgas mēra Aivara Aksenoka (JL) iesniegumu, sācis pārbaudīt starp domei piederošās SIA Getliņi EKO un Tautas partijas dibinātāja Andra Šķēles ģimenei pastarpināti piederošās SIA Ekodoktrīna noslēgto līgumu.

A.Aksenoks vērsās gan KNAB, gan Valsts kontrolē (VK), vēloties noskaidrot, vai līgumā nav saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes saistībā ar pašvaldības mantas izšķērdēšanu. Diena jau rakstīja, ka saskaņā ar to Ekodoktrīna iegūst ekskluzīvas tiesības rīkoties ar visiem poligonā ievestajiem atkritumiem. Un, kaut arī dokumentā runa ir vien par šķirošanas rūpnīcas izveidi, firmai jau ir konkrēta vīzija, kā drazas turpat poligonā tālāk tiks pārstrādātas elektrībā, ko pārdodot tiks gūta peļņa miljonos.

KNAB norāda, ka ir sākta pārbaude un pieprasīta nepieciešamā informācija. VK decembrī lems, vai nākamā gada revīziju plānā iekļaut Getliņi EKO. "Viena no tēmām, kam varētu nākamgad pievērsties, ir, kā Rīgas pilsētā tiek pārvaldītas kapitālsabiedrības, un tās ietvaros varētu pārbaudīt arī Getliņus," skaidro valsts galvenā kontroliere Inguna Sudraba.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas