Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kolēģi darba laikā strādā Rīgas domes amatpersonas kartupeļu laukā

Savdabīgu veidu, kā atrisināt kartupeļu novākšanu savā privātlaukā, izdomājusi Rīgas dzīvojamo māju privatizācijas komisijas priekšsēdētāja Rasma Freimane, vēstīja _Nekā personīga. _Viņas pakļautībā strādājošie īpašumu vērtētāji, izsolītāji, juristi un finansisti darba nedēļas vidū rok kartupeļus priekšnieces īpašumā.

Pēc Nekā Personīga intereses versijas, kāpēc darba dienā viņi atradušies priekšnieces laukā, mainījās - pašvaldības darbinieki pēc savas iniciatīvas vācot pārtiku ziemai un turklāt to dara neapmaksātās atvaļinājuma dienās. Vai dokumenti to apliecinās, sola noskaidrot Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Atrast Rīgas Dzīvojamo māju privatizācijas komisijas priekšsēdētājas R.Freimanes īpašumu Saldus rajona Šķēdes pagastā nav sarežģīti. Vietējie to sauc par visgreznāko māju apkārtnē. Pagalma vidū stāv nolikti spēkrati, arī R.Freimanes auto, bet pašas saimnieces nav. Toties viņas 30 hektāru lielajā kartupeļu laukā ceturtdienas vidū tupeņus rok ap 20 cilvēkiem, novēroja Nekā personīga.

Lauks ir liels. Tur strādā gan nolīgti vietējie strādnieki, gan nostāk no citiem, "galvas nepacēluši", darbojas Rīgas dzīvojamo māju privatizācijas komisijas darbinieki. Pašvaldības darbinieki pamanījuši televīzijas kameru, katrs domā savu stāstu, kāpēc darbadienas vidū atrodas priekšnieces laukā - viens bilst, ka palīdz krustmātei, cits, ka strādā par vēdera tiesu.

Strādājošie ir vairāki augsta līmeņa darbinieki. Rīgas dzīvojamo māju privatizācijas komisijas Finanšu un saimniecības nodaļas vadītāja Ilze Mēkone. Viņas šī gada vidējie mēneša ienākumi pēc nodokļu samaksas ir 557 lati. Tiesiskās uzraudzības daļas jurists Gints Kacuba, kurš no Rīgas pašvaldības uz rokas mēnesī saņem 554 latu. Personāldaļas galvenā inspektore Diāna Alkšere, kura šogad no pašvaldības uz rokas saņēmusi vidēji 680 latus mēnesī, stāstīja Nekā personīga.

Pie R. Freimanes uz Rīgas Dzīvojamo māju privatizācijas komisiju Nekā Personīga dodas nākamās darbadienas rītā. Žurnālistu negaidītā vizīte pārtrauc priekšnieces kabinetā notiekošo sanāksmi un darbinieces nāk laukā satrauktas.

R.Freimane savā kabinetā žurnālistus sagaida ar pārmetumiem, ka nebrīdinot žurnālisti ciemojušies viņas privātīpašumā, par ko viņai ziņojis pārvaldnieks. Septiņi Nekā personīga nosauktie darbinieki esot triju dienu bezalgas atvaļinājumā, ko viņa pati esot piešķīrusi. Par padoto atrašanos savā kartupeļu laukā R.Freimane gan ir neziņā un uzskata, ka sava atvaļinājuma laikā darbinieki varot darīt, ko viņi vēlas.

Lūgts komentēt gadījumu, kad darbinieki, kuriem algu maksā pašvaldība, strādā nevis rīdzinieku, bet savas priekšnieces interesēs, Rīgas mērs solīja noskaidrot, vai atvaļinājumi noformēti likumīgi. "Līdz zināmai robežai tas var liecināt par labām attiecībām kolektīvā, jo tomēr es pieņemu, ka piespiest domes darbiniekus rakt kartupeļus ir diezgan.. nu, mums te diezgan patstāvīgi cilvēki strādā. Galvenā problēma, ko es redzu, vai ir noformēts atvaļinājums," komentēja mērs.

Nekā personīga neoficiāli zināms, ka tieši tiem cilvēkiem, kurus sastapa kartupeļu laukā, iepriekšējos mēnešos apmaksāts prāvs skaits virsstundu.

Raidījums izpētījis, ka komisijā R.Freimane sākotnēji strādāja par galveno juristi, taču no pienākumu pildīšanas viņu atstādināja, jo komisijas darbā atklājās pārkāpumi. R.Freimane pašvaldības struktūru pameta, taču atgriezās tajā 2002.gadā jau kā priekšniece. Viņas ilgo noturēšanos amatā daļēji var skaidrot arī ar pakļaušanos valdošajiem domes vējiem, piemēram, pašlaik Freimane ir biedre LPP, kas iekļauta apvienībā Par labu Latviju, ziņoja raidījums.

R.Freimane ar lauksaimniecību nodarbojas nopietni. Jau vairākus gadus kā perspektīvu šo īpašumu novērtējis Lauku atbalsta dienests, pabalstot Freimani ar kompensācijām un tiešajiem maksājumiem.

R.Freimane komentēja īsi - ja viņi vēlas sev ziemai pārtiku sagādāt, es neuzskatu, ka tā ir nodarbināšana. "Kāda starpība? Kaut vai Valsts prezidents vēlas, man ir ekoloģiski tīri kartupeļi, lai iet un lasa!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas