Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Korupcijas eksperti: Burova atgriešanās veicinās neuzticību Rīgas domei

Ja par Oļega Burova pieņemšanu darbā būtu jālemj Rīgas mēram Jānim Birkam (TB/LNNK), viņš šādu lēmumu nebūtu pieņēmis, saka viņa preses sekretāre Kristīne Liepa. Taču Rīgas mērs netiekot informēts par darbinieku pieņemšanu un viņš to arī nevarot ietekmēt, viņa norāda. O.Burovs, kurš īpašumu departamenta vadītāja krēslu pirms četriem mēnešiem atstāja, jo uz viņu krita aizdomu ēna par interešu konfliktu, kopš 14.augusta atgriezies departamentā kā direktora vietnieks būvniecības jautājumos.

Diena jau rakstīja par toreizējā departamenta direktora p.i. O.Burova iespējamu interešu konfliktu saistībā ar viņa bijušā biznesa partnera arhitektu biroja Graf X uzvaru departamenta organizētajā Latgales priekšpilsētas kultūras un mākslas centra un park&ride metu konkursā un izskanējušajām bažām par nepilnībām citos iepirkumos. Viņš pats šādas aizdomas nosauca par nomelnojošu kampaņu un amatu atstāja. Konkursa kārtībā jūlijā par jauno direktoru kļuva līdzšinējais finanšu departamenta vadītājs Kārlis Kavacs, kurš tad arī par savu vietnieku būvniecības jautājumos uzaicinājis O.Burovu. Līdz ar to O.Burova atbildības lokā ietilps arī minētais kultūras un mākslas centra projekts.

Kā noskaidroja Diena, O.Burova prombūtnē projekts uz priekšu nav kustējies. Latgales priekšpilsētas izpilddirektors Dmitrijs Pavlovs atzīst, ka tas ir nedaudz "iepauzējis" un ar abiem uzņēmumiem, kas ieguva pirmo un otro vietu metu konkursā — Graf X un Arteks —, sarunu procedūras par tehniskā projekta izstrādi vēl nav notikušas.

Rīgas domes (RD) īpašumu sfēru uzraugošais deputāts Andris Ameriks (LPP/LC) norāda, ka O.Burova pieņemšana darbā ir departamenta direktora kompetencē. To, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārbaudi par O.Burova iespējamu interešu konfliktu joprojām turpina, A.Ameriks neredz kā šķērsli: "Tad jūs uzprasiet KNAB, cik ilgi viņi vērtēs. Cilvēkam tak arī ēst kaut ko vajag." Sabiedrības par atklātību Delna padomes locekle Inese Voika teic, ka acīmredzot domē nevēlas laist vaļā ierasto sistēmu, atgādinot par KNAB izteikumiem, ka korupcijai domē ir sistēmisks raksturs. "No pašvaldības izskanējis arguments, ka O.Burovam ir pieredze pašvaldības darbā. Jā, viņam ir, bet tāda pieredze, kā tas noticis RD līdz šim, pa vecam. Pa vecam nozīmē pazīšanās, biznesi, savi kontakti. Tas ir tas, kas vadījis RD departamentu darbību līdz šim. Šis solis rāda, ka nekas nav mainījies," teic I.Voika. Arī RD pretkorupcijas komisijas vadītājs Einārs Cilinskis (TB/LNNK) atzīst, ka O.Burova atgriešanos "pozitīvi vērtēt nevar, jo šāda situācija veicina sabiedrības neuzticību Rīgas domei, kura jau tāpat nav pārāk augsta". O.Burovs atgriešanos departamentā nav paskaidrojis, Dienai uz telefonzvaniem viņš neatbildēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas