Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kvoruma trūkuma dēļ atcelta Rīgas domes ārkārtas sēde

Aptuveni desmit minūtes pirms noliktā sākuma laika pirmdien tika atcelta aizvadītājā nedēļā izsludinātā Rīgas domes ārkārtas sēde.

Šodien plkst.16 Rīgas domē bija jāturpinās 28.augusta domes sēdei, kura no opozicionāru puses tika "norauta", jo valdošā koalīcija nevarēja nodrošināt kvorumu. Dienas kārtībā bija iekļauti vairāki tehniski jautājumi.

Taču sēdes turpinājums nenotika arī šodien, un par tās atcelšanu tika paziņots vien aptuveni desmit minūtes pirms plkst.16.

Kā noskaidroja aģentūra LETA, arī šodien koalīcijas pārstāvjiem nebija izdevies uz darbu ierasties pietiekošā skaitā, lai nodrošinātu kvorumu lēmumu pieņemšanai.

Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) nenoliedza, ka koalīcijai, iespējams, nebūtu pieticis balsu kvoruma nodrošināšanai sēdē. "Novērojām, ka ievelkas Latvijas Pašvaldību savienības sēde, turklāt vairāki deputāti ir apslimuši, tādēļ sēdi atcēlām," sacīja mērs.

Aģentūra LETA gan novēroja, ka ap plkst.16 visi LPS pārstāvji domes sēžu zāli bija atbrīvojuši.

Tikmēr Nacionālās apvienības Visu Latvijai -Tēvzemei un brīvībai/LNNK Rīgas domes deputātu frakcija par radušos situāciju jau vērsusies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

"Domes deputāti neoficiāli informēti, ka iemesls esot sēžu zāles nepieejamība tās aizņemtības dēļ, taču plkst.16 pārbaudījām, ka sēžu zāle ir tukša un durvis ir slēgtas," iesniegumā norāda frakcija.

Deputāti lūdz VARAM "veikt tiesiskuma pārbaudi par šo situāciju un rīkoties likumā noteiktajā kārtībā". Opozicionāri atgādina, ka bijušais domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) bija pārtraucis Rīgas domes ārkārtas sēdi, izsludinot pārtraukumu uz nenoteiktu laiku, un Ģenerālprokuratūra izvērtēja attiecīgo situāciju pēc VARAM lūguma, izsakot prokurora brīdinājumu.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka sēdi apmeklēt nebija gatavi vairāki Saskaņas deputāti. To, vai koalīcijas vidū varētu būt radušās kādas nesaskaņas, Burovs nekomentēja.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas