Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Lai saudzētu ligzdojošos putnus, aicina laikus plānot Rīgas apstādījumu kopšanu

Lai saudzētu Rīgas apstādījumus plaukšanas laikā, kā arī tajos ligzdojošos putnus, no 15.aprīļa līdz 30.jūnijam pilsētā augošu koku ciršana ir aizliegta, atgādina Rīgas pilsētas būvvalde. Tādēļ pašvaldība aicina iedzīvotājus apstādījumu kopšanas darbus plānot un saskaņot laikus.

«Ikgadu līdz ar pirmajiem saules stariem pilsētas iedzīvotāji steidzas sakopt tuvāko teritoriju, tai skaitā veikt arī koku apkopšanas darbus. Tā kā katrs iesniegums ar lūgumu izsniegt atļauju koku ciršanai vai vainagošanai tiek izvērtēts Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijā, aicinu zemes īpašniekus un apsaimniekotājus savlaicīgi ieplānot un Apstādījumu inspekcijā saskaņot apstādījumu kopšanas darbus, lai iecerēto varētu ne vien vēlēties, bet arī realizēt,» saka inspekcijas vadītāja Aija Anita Baķe.

Lai iegūtu plašāku informāciju, būvvalde aicina vērsties pie Apstādījumu inspekcijas speciālistiem būvvaldes apmeklētāju pieņemšanas laikā pirmdienās un ceturtdienās no plkst. 14 līdz 18, Rīgā, Amatu ielā 4 vai zvanīt Apstādījumu inspekcijai pa tālruni: 67012976 vai uz Rīgas pilsētas būvvaldes Klientu apkalpošanas centru pa tālruni: 67105800, 67012889.

Savukārt būvvaldes mājas lapā www.rpbv.lv sadaļā «Informatīvie materiāli» var iepazīties ar apstādījumu inspekcijas sagatavotajiem ieteikumiem veiksmīgākai koku stādīšanai, pārstādīšanai vai ciršanai, pareizai zaru apgriešanai, koka vainaga veidošanai un koka brūču apstrādei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas