Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Latvijas zemenes tirgū pat par 8 latiem

Rīgas centrāltirgu caurvijis spēcīgs zemeņu aromāts. Tirgū blakus Spānijas, Grieķijas, Polijas un Lietuvas zemenēm tirgo arī Latvijā izaudzētās ogas, pārliecinājās Diena. Latvijas ogas ir daudz dārgākas nekā importētās.

Dienai izdevās atrast trīs vietas visā tirgū, kur varēja iegādāties Latvijā audzētās zemenes. Cena par kilogramu ir salīdzinoši augsta – tirgotāji zemenēm noteikuši maksu no 7 – 8 latiem par kilogramu.

Pārdevēja Ina, kura siltumnīcā audzētās zemenes atvedusi rīdziniekiem no Aizkraukles, atzina, ka pērkot “švaki”, vien brīvdienās, kad tirgu apmeklē liels daudzums cilvēku. Dienā izdodoties pārdot aptuveni 10 kilogramus.

Savukārt no Spānijas un Grieķijas ievestās zemenes pārdot ir daudz vieglāk. «Kādus 100 kilogramus dienā notirgojam», stāstīja pārdevēja Natālija, pie kuras stenda sastājies liels pircēju pulks un zemenes maksā Ls 2,50 kilogramā. Sīkas odziņas, kas vestas tepat no Lietuvas, var nopirkt pat par 80 santīmiem, pārliecinājās Diena.

Izdevās atrast arī Latvijā audzētās zemenes par 6 latiem kilogramā, taču šāda cena parādījusies tikai šodien, paskaidroja pārdevēja, jo pretējā gadījumā no Bauskas rajona vestās zemenes neizdotos pārdot un tās nāktos vest mājās.

Latvijā audzētus kartupeļus Rīgas centrāltirgū šodien atrast grūti. Jautājot kartupeļu tirgotājiem, vai tirgū pārdod arī pašmāju kartupeļus, tirgotāji vien neticīgi rausta plecus un piedāvā nopirkt Polijā audzētos, kuri vidēji maksā Ls 1,50 kilogramā. Dažas vietas tomēr izdodas atrast, taču to cena par latu augstāka. Latvijā audzētie kartupeļi maksā Ls 3,50 kilogramā. Taču Latvijas kartupeļi pēc izmēra ir krietni vien mazāki nekā Polijā audzētie bumbuļi un, kā paskaidroja pārdevēja, tie audzēti siltumnīcā.

Buntītē glīti sasieti uz letes stāv Latvijā audzēti koši oranži burkāni, to cena vidēji 1,50, taču saišķītī atrodami vien 5-7 burkāni.

Pārdevēja Natālija, kura izvēlējusies tirgot citu zemju produktus, atzīst, ka, lai izaudzētu uz vietas, jāiegulda milzīgs darbs un nauda, kas neatmaksājas. Jautājot pircējiem, kādēļ izvēlas pirkt ievestās zemenes vai kartupeļus un nevis vietējās, atbilde ir viena: par dārgu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas