Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Līdz nākamās nedēļas vidum ieziemos visas Rīgas strūklakas

Vairums Rīgas strūklaku ir ieziemotas, bet centra strūklakas ieziemos līdz nākamās nedēļas vidum, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktora vietniece Inga Ivanova.

Viņa pastāstīja, ka šobrīd aktīvas vēl ir pilsētas centrā esošās strūklakas, tā ir strūklaka Bastejkalnā, peldošās strūklakas un strūklaka pie Kongresu nama. Tā kā naktis jau ir vēsas, tad arī šis strūklakas vēlākais līdz nākamai trešdienai tiks ieziemotas.

Ivanova teica, ka strūklaku sūkņi tiek pārbaudīti pēc katras sezonas un sūkņu remonti tiek veikti gandrīz katru gadu.

Viņa pastāstīja, ka strūklaku hidroizolācijas sistēmas bieži ir bojātas un šogad hidroizolācijas sistēmas atjaunošanas darbus paredzēts veikt Kongresu nama strūklakai, Vērmanes dārza strūklakai Gadalaiki un Ziedoņdārza strūklakai Vardīte.

Plānots, ka Vērmanes dārza strūklakas remontdarbi izmaksās nedaudz virs 4000 eiro, un arī Ziedoņdārza strūklakas remontdarbiem plānots tērēt aptuveni tādu pašu summu. Savukārt Kronvalda parka strūklakai vajadzīgs nopietnāks remonts, jo zem tās ir autostāvvieta un jānodrošina izolācija. Šīs strūklakas remontdarbiem nākamā gada budžetā ieplānoti 12 700 eiro.

Ivanova pastāstīja, ka departaments jau ilgāku laiku cer, ka varēs veikt kapitālos remontdarbus Kronvalda parka strūklakai Sumpurnis, bārenīte un mākslinieks. kura šobrīd nedarbojās un ir pilnībā jārestaurē. Viņa norādīja, ka nākamā gada pašvaldības budžetā strūklakas atjaunošanai tiek prasīti 185 000 eiro, bet nav zināms, vai tie tiks piešķirti. Šajā summā paredzēta pilnīga strūklakas restaurācijai, tostarp projektēšana, kā arī ūdensapgādes un elektrības pievienošana.

Rīgā ir 13 strūklakas - strūklaka Nimfa pie Latvijas Nacionālās operas, strūklaka pie Kongresu nama, kaskāde Bastejkalnā, divas simetriskas bronzas strūklakas Esplanādē, strūklaka Gadalaiki Vērmanes dārzā, strūklaka Vardīte Ziedoņdārzā, strūklaka Lutausis Grīziņkalnā, strūklaka Viestudārzā un pilsētas peldošās strūklakas. Savukārt divas no pilsētas strūklakām nedarbojas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas