Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lielā ūdens iesvētīšana Daugavā

Piektdien, 19.janvārī, Daugavmalā iepretim Lielā Kristapa statujai notika ūdens iesvētīšana Daugavā, tādējādi turpinot pareizticīgo tradīciju - ūdens iesvētīšanu Kunga Kristīšanas jeb Dieva parādīšanās svētkos.

Dieva parādīšanās svētkos visos pareizticīgo dievnamos notiek Lielā ūdens iesvētīšana. Šajos svētkos daudzās apdzīvotās vietās notiek arī ūdens iesvētīšana ūdens tilpnēs. Pēc Lielās ūdens iesvētīšanas kārtas ikvienam, kurš to vēlas, ir iespēja gremdēties iesvētītajos ūdeņos.

Ikvienam, kurš šajā dienā nolēmis gremdēties ūdenī, pirmkārt, jāatceras, ka šis ir notikums ar īpašu garīgu nozīmi, pret kuru cilvēki attiecas ar lielu atbildību, nevis pēkšņa iegriba, garāmejot izrādīt apkārtējiem savu drosmi un uzdrīkstēšanos gremdēties ledusaukstajā ūdenī, aģentūrai LETA norādīja Latvijas Pareizticīgajā baznīcā.

Baznīcā uzsvēra, ka ļoti būtiski ir izvērtēt savu veselības stāvokli - ar īpašu atbildības sajūtu šāda iegremdēšanās jāapsver cilvēkiem ar jebkuru hronisku saslimšanu un īpaši ar sirds un asinsvadu slimībām, kā arī akūtām saslimšanām. Tāpat ieteicams izvērtēt savu aktīvu dalību šajā pasākumā un ar to saistītos veselības riskus arī cilvēkiem gados, grūtniecēm, māmiņām, kas zīda bērnus. Savukārt par bērnu un pusaudžu piedalīšanos šādā pasākumā atbildīgi ir viņu vecāki, nopietni izvērtējot savu bērnu veselības stāvokli un pilnībā uzņemoties atbildību par viņiem, norādīja baznīcā.

Papildu baznīcā piekodināja, ka ūdenī nekādā gadījumā nedrīkst doties alkohola reibumā.

Top komentāri

Skolnieciņš
S
Eh, nabaga Latvijas zeme, kuru ir apsēduši ābramisko reliģiju monstri. Žēl man paliek savus vecākus, Latvju Dievus, kuru dzimtās mājas ir okupētas, bet viņi savās mājās dzīvo kā cietumnieki. Cilvēki nav vergi! Cilvēks ir pasaules centrs! Es esmu Skolnieciņš Latvju Skaudības Dievs, esmu Latvju Dievu dēls, esmu Latvju zemes mantinieks! Šeit būs ateisms un maģija, monoteisma šeit nebūs… Cieņā, Jūsu LatvjuSkaudības Dievs Skolnieciņš [Vislatvijas Skaudības Dievs Skolnieciņš] [Latvju Skaudības Dievs Skolnieciņš] ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-(
Neslāvs
N
Likteņupes ūdentiņis nebūs okupantiem svētīts.
tumsonības izrāde
t
ko viņi tur līda - ar kanalizāciju pilnajā Daugavā? Kāds grib dabūt kašķi un ne tikai to vien?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas