Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

LNB apskatāma diplomāta Kārļa Zariņa grāmatu kolekcija

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) piektdien Latvijas Nacionālajai bibliotēkai (LNB) nodeva izcilā Latvijas diplomāta Kārļa Zariņa 630 grāmatu kolekciju, informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) Preses un informācijas nodaļā.

Grāmatu kopums saņemts no Latvijas vēstniecības Lielbritānijā 2012.gadā un tā vēsture saistīta gan ar sūtņa Zariņa dzīves gājumu, gan Latvijas sūtniecības Londonā vēsturi.

Grāmatu kolekcijā pārsvarā ir daiļliteratūras darbi. Ap 200 izdevumi ir zinātniski pētījumi par vēstures, politiskajiem, juridiskajiem un tautsaimniecības jautājumiem, pārsvarā Latvijas. Likumu un valdības rīkojumu krājumi par laika posmu no 1920. līdz 1939.gadam, atsevišķi likumu izdevumi, ĀM izdevumi par ārzemju pasu izdošanu un konsulārajiem jautājumiem, kā arī citi izdevumi, kas ir bijuši sūtniecības īpašumā un izmantoti sūtniecības darbā.

Dāvinājuma nodošanas pasākumā apskatei izstādīta apmēram puse no Zariņa personīgās bibliotēkas un sūtniecības Londonā grāmatu kopuma. Ministrija ir pārliecināta, ka dāvinājums būs nozīmīgs Latvijas vēstures pētniecībā, kā arī cer, ka tas ieinteresēs plašu lasītāju loku, it sevišķi jaunatni.

Dāvinājumu iespējams apskatīt no 24.augusta līdz 15.septembrim LNB Jaunākās literatūras lasītavā, Krišjāņa Barona ielā 14, 4.stāvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas