Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Lucavsalas zeme paliek Rīgas īpašumā

Rīgas domes koalīcija otrdien izšķīrusies, ko darīt ar vienu no gardākajiem galvaspilsētas zemesgabaliem — pašvaldībai piederošo 94 hektārus lielo neapbūvēto zemi Lucavsalā nolemts ieguldīt jaunā domes kapitālsabiedrībā. Pašvaldībā uzsver, ka šis variants nodrošina teritorijas prognozējamu attīstību un ir ienesīgāks par citiem, jo, nākotnē piesaistot privāto kapitālu, gan zemes, gan paša uzņēmuma vērtība tikai pieaug.

Līdz šim apspriesti vairāki salas attīstības modeļi, arī tās izsole. Taču, kā Dienai iepriekš norādīja nekustamo īpašumu speciālisti, pilsēta lielāka ieguvēja būtu zemi ieguldot uzņēmumā, nevis pārdodot. Tālākā domes rīcība, pēc pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komitejas priekšsēdētāja Andra Amerika (LPP) teiktā, būs šāda. Vispirms tiks atteikti visi 84 privatizācijas iesniegumi par Lucavsalu un tad izveidots 100% pašvaldības uzņēmums. Pēc kāda laika tiks veikta 50% papildu akciju emisija, uz kurām konkursa kārtībā varēs pretendēt dažādi investīciju fondi, bankas vai uzņēmēji. Vēlāk pašvaldība var apsvērt iespēju pārdot izsolē atlikušās kapitāldaļas, jau iepriekš vienojoties, ka pirmajam partnerim pirmpirkuma tiesību nav.

Koalīcijas padome otrdien īpašuma departamentam uzdeva sagatavot lēmumprojektu par jaunas pašvaldības SIA izveidošanu, ko pēc tam skatīs domes komitejās. Savukārt izpilddirekcijām uzdots apsekot mazdārziņus Lucavsalā, lai pārbaudītu, vai tos izmanto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas