Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Lūdz atcelt ierobežojumus kravas transportam vairākās vietās Rīgā

Ņemot vērā satiksmes intensitātes samazināšanos, kā arī daudzu uzņēmēju ierosinājumus, Rīgas domes satiksmes departaments lūdz Satiksmes un transporta lietu komiteju lemt par iespēju atcelt kravas transportlīdzekļu braukšanas aizliegumu pa Salu tiltu abos virzienos, Augusta Deglava ielas satiksmes pārvadu virzienā uz centru un Zemitānu satiksmes pārvadu virzienā uz centru.  

Priekšlikums tapis pēc komitejas priekšsēdētāja Andreja Požarnova (TB/LNNK) uzdevuma izvērtēt ierobežojumu samazināšanu, jo satiksme galvaspilsētā pašlaik vairs nav tik intensīva, kāda tā bija brīdī, kad tie tika ieviesti.

Kā komitejai raksta departaments, pirms vairākiem gadiem, pieaugot transportlīdzekļu skaitam un intensitātei, palielinājās sastrēgumi uz pilsētas maģistrālajām ielām un tiltiem. Veicot satiksmes intensitātes mērījumus un analīzi, tika konstatēts, ka kravas automobiļi veido līdz pat 14% no kopējās plūsmas, kas savukārt samazina ielas vai tilta caurlaides spēju. Tajā pašā laikā, lēni braucošs kravas automobilis veido tā saucamo dinamisko “pudeles kaklu”.

Lai uzlabotu satiksmes plūsmu tika aizliegts rīta un vakara stundās kravas automobiļiem ar pilnu masu virs piecām tonnām braukt pār Akmens un Salu tiltiem, Slāvu, Augusta Deglava un Zemitāna pārvadiem, kā arī pārvietoties pa vairākām ielām abos Daugavas krastos. Pērn pēc Dienvidu tilta atklāšanas tika atcelts aizliegums satiksmei pa Slāvu pārvadu abos virzienos, pa Krasta ielu posmā no Slāvu ielas līdz Lāčplēša ielai, un Maskavas ielas posmā no Prūšu ielas līdz Slāvu ielai.

Nesen departaments veica atkārtotu satiksmes plūsmas analīzi un konstatēja, ka satiksmes intensitāte uz Salu tilta samazinājusies par 22% un uz Akmens tilta par 8%, savukārt kravas transportlīdzekļu ietekme uz kopējo satiksmes intensitāti A.Deglava ielas un Zemitānu satiksmes pārvados sastāda tikai 1-2%.

Tādēļ departaments lūdz izvērtēt iespēju atcelt kravas transportlīdzekļu braukšanas aizliegumu minētajos posmos izņemot Akmens tiltu. Šis priekšlikums tika izskatīts un atbalstīts konsultatīvās padomes sēdē Par satiksmes koordināciju Rīgā, piedaloties Ceļu policijas, VAS Ceļu satiksmes drošības direkcijas, VAS Latvijas Valsts ceļi un sabiedriskā transporta uzņēmuma speciālistiem.

Satiksmes komiteja priekšlikumu paredzējusi izskatīt otrdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Krīzes laikā Rīgā sastrēgumi kļuvuši mazāki

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas