Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Martā rīdziniekiem rēķini par apkuri vidēji par 8% mazāki nekā februārī

Siltumenerģijas patēriņam samazinoties par 8%, par apkuri martā rīdziniekiem jāmaksā vidēji par 8% mazāk nekā februārī, liecina a/s Rīgas siltums veiktā siltumenerģijas lietotājiem izrakstīto rēķinu februāra un marta analīze.

Aprēķini liecina, ka par apkuri martā jāmaksā vidēji 0,85-1,05 Ls/m2, savukārt februārī tie bija vidēji 0,92-1,14 Ls/m2.

Kā vēsta Rīgas siltums, vidējā āra gaisa temperatūra martā bija +0,9 grādi pēc Celsija, kas ir par 3,7 grādiem vairāk nekā februārī. Tas arī ietekmēja siltumenerģijas patēriņa un attiecīgi rēķinu samazināšanos. Savukārt norēķina periods martā ir par trīs dienām garāks nekā februārī.

Rīgas siltums piebilst, ka iedzīvotājiem rēķinus ietekmē katras mājas norobežojošo konstrukciju siltumtehniskie rādītāji - mājas, jumta, bēniņu, pagrabtelpu siltinājums, logu un durvju stāvoklis, kā arī moderno individuālo siltummezglu pēc apsaimniekotāju pieprasījuma ieregulētais režīms.

Siltumenerģijas tarifs martā tāpat kā februārī bija 42,16 Ls/MWh bez pievienotās vērtības nodokļa. Tarifs paliks nemainīgs arī aprīlī. Tarifa lielāko daļu - 83% - veido izmaksas, kas ir atkarīgas no dabasgāzes cenas, norāda uzņēmums.

Saskaņā ar jaunu Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmumu siltumenerģijas tarifs samazināsies maijā, beidzoties apkures sezonai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas