Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Mežaparkā ciršanas lieguma laikā kokus gāž Austrumu maģistrāles būvei

Mežaparkā Meža prospektā netālu no krustojuma ar Viestura prospektu masveidā tiek izcirsti koki, novēroja Diena. Rīgas pilsētas amatpersonas koku ciršanu skaidro ar Austrumu maģistrāles būvi.

Pēc Rīgas domes pārstāves Ievas Prauliņas Diena.lv sacītā, kokus šajā vietā cērt trases atbrīvošanai, lai varētu veikt Viestura prospekta un Meža prospekta divu līmeņu šķērsojuma būvniecību. Šķērsojums tiek būvēts Austrumu maģistrāles izbūves ietvaros.

Jautāti, kāpēc tas darīts pēc 15.aprīļa, būvniecības uzņēmuma a/s A.C.B. sabiedrisko attiecību konsultants Ainārs Vladimirovs norādījis, ka ciršanas lieguma moratorijs Rīgas pilsētā laikā no 15.aprīļa līdz Jāņiem neattiecas uz ielu infrastruktūras «sarkanajām līnijām», kāda šajā gadījumā ir arī Austrumu maģistrāle.

Līdz ar to objektā drīkst arī cirst, lai sagatavotu objektu būvniecības sākšanai. Ciršanas sākuma laiks šajā objektā ir atkarīgs no visu nepieciešamo atļauju un dokumentācijas saņemšanas, kas ļauj sākt būvdarbus. Patlaban visas nepieciešamās atļaujas ir saņemtas, apgalvo kompānijas pārstāvis.

Diena.lv
jau ziņoja, ka topošā Austrumu maģistrāle, kuru pērnajā vasarā domnieki nosauca bijušā Latvijas Valsts prezidenta Gustava Zemgala vārdā, savienos Viestura prospektu ar Dienvidu tiltu. Tās uzdevums būs uzņemt kravu transporta plūsmas un atslogot Rīgas centru un krastmalu no kravu autotransporta un tranzīta satiksmes.

Maģistrāles būvdarbus plānots pabeigt līdz 2012.gadam. Pēdējos gados jau ir izbūvēti vairāki tās posmi: Vairogu ielas satiksmes pārvads, Vairogu iela līdz Ieriķu ielai, kā arī uzbūvēts Piedrujas ielas posms no Slāvu rotācijas apļa līdz Vietalvas ielai.

Pērn novembrī saņemta būvatļauja un darbi sākti jauna pārvada būvniecībai pār Gaujas un Ķīšezera ielu, kur pie Meža kapiem tika izcirstas liepas. Šajā vietā paredzēts uzcelt pilnīgi jaunu divlīmeņu šķērsojumu, kas sāksies pie pašlaik esošā Vairoga ielas satiksmes pārvada un pieslēgsies pērn izbūvētajam maģistrāles ceļam no Gaujas ielas līdz Meža prospektam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas