Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Mežciemā būvēs daudzfunkcionālu centru

Ekonomiski grūtajos apstākļos būvniecība plānota divās kārtās

Mežciemā iepretim Biķernieku autotrasei plānots būvēt daudzfunkcionālu tirdzniecības un darījumu centru. Tā celtniecība sāksies ar augstsprieguma elektrolīnijas pārcelšanu, kas projekta attīstītājam - uzņēmumam SCB - izmaksās 700 000 latu. Pirmos būvdarbus plānots sākt vasaras pirmajā pusē.

Diena jau rakstījusi, ka daudzfunkcionālais centrs atradīsies Sergeja Eizenšteina un Biķernieku ielas stūrī, kur pašlaik ir pļava. Saskaņā ar arhitektu biroja Graf-X izstrādāto projektu kompleksu veidos četrus stāvus augsts pamatapjoms un trīs torņi 11 stāvu augstumā.

Būvniecības pirmajā kārtā, kas izmaksās 30 miljonus eiro (21 miljons latu), tiks uzbūvēti torņu pamati līdz 5.stāvam, kā arī četrus stāvus augstā tirdzniecības daļa, kurā būs lielveikals Maxima un citi mazāki veikaliņi.

Gaidīs labākus laikus

Savukārt "labākos laikos" plānots uzbūvēt atlikušos torņu stāvus, Rīgas pilsētas arhitekta kolēģijas pārstāvjus ceturtdien informēja Graf-X arhitekte Ruta Krūskopa. Viņa paskaidroja, ka celtniecību plānots sākt ar augstsprieguma līnijas pārcelšanu. Patlaban līnija šķērso plānoto apbūves gabalu, tāpēc tiks izvietota gar zemesgabala malām paralēli S.Eizenšteina un Biķernieku ielai. R.Krūskopa arī uzsvēra, ka elektrolīnijas kabeli plānots ierakt zemē tikai 2011.gadā, tāpēc pagaidām vadus iekārs balstos. Kolēģijas pārstāvji gan brīdināja, ka kabeļa ierakšana var aizkavēties, tāpēc ieteica arhitektiem padomāt par labāku balstu dizaina risinājumu.

Kopumā kolēģijas pārstāvji atbalstīja projekta vizuālos risinājumus, tikai pilsētas galvenais arhitekts Jānis Dripe piebilda, ka ar augstajiem torņiem projekts būtu "izteiksmīgāks".

Daudzzāļu kino

SIA SCB pārstāvis Bruno Veidemanis Dienu informē, ka kompleksā ieplānots sešu zāļu kinoteātris. Pretendents, kam būs tiesības izrādīt filmas, esot jau zināms - tas būs uzņēmums New Europe Cinemas, kas savu pirmo kinoteātri Latvijā šī gada augustā plāno atvērt Daugavpilī.

Tuvāko trīs gadu laikā tam sekos vairāki kino arī Valmierā, Ventspilī, Liepājā, Jelgavā un Rīgā. No tiem viens atradīsies S.Eizenšteina ielas centrā, bet otrs - Anniņmužas bulvārī. B.Veidemanis neuzskata, ka viņa attīstītais centrs veidos būtisku konkurenci netālu esošajam tirdzniecības centram Alfa, jo šis komplekss mērķē uz vietējiem Mežciema iedzīvotājiem. To uzsver arī arhitekte R.Krūskopa: "Mūsu mērķauditorija ir vietējie iedzīvotāji, nevis garāmbraucēji."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas