Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Miris bijušais Rīgas vicemērs Rītiņš

Mūžībā aizgājis bijušais Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks, kurš vadīja atkritumu savākšanas uzņēmumu Hoetika, Juris Rītiņš. Par to ceturtdien vēsta Rīgas domes vadība laikrakstā _Diena _publicētajās līdzjūtībās.

J.Rītiņš dzimis 1952.gada 23.februārī, mūžībā aizgājis 28.septembrī. Izvadīšana notiks 1.oktobrī.

J.Rītiņš pēc izglītības ir jurists, savulaik beidzis Iekšlietu ministrijas Rīgas Izmeklētāju augstskolu un Volgogradas Augstāko milicijas skolu.

Rīgas pilsētas vadībā viņš nonāca 1990.gadā kā toreizējā Rīgas Tautas deputātu padomes priekšsēdētāja Andra Teikmaņa vietnieks.

Pēc četriem gadiem viņš Rīgas domē ievēlēts no Demokrātiskās partijas Saimnieks, kurā bija tās līdera Ziedoņa Čevera vietnieks. 1995.gadā J.Rītiņš no DPS saraksta kandidēja 6.Saeimas vēlēšanās. Z.Čevers viņu nosauca par vienu no DPS kandidātiem uz Rīgas mēra amatu. Bijis DPS Rīgas domes frakcijas vadītājs, viens no diviem Rīgas domes priekšsēdētāja vietniekiem, Rīgas domes Īpašumu un privatizācijas komitejas priekšsēdētājs. 2001.gadā kandidējis Rīgas domes vēlēšanās Latvijas Demokrātiskās partijas sarakstā.

1994.gadā J.Rītiņš parakstīja tā saukto 360 vēstuli ar lūgumu atbrīvot no apcietinājuma par reketu sodīto Ivanu Haritonovu.

Kopš 1994.gada bijis atkritumu savākšanas uzņēmuma Hoetika prezidents.

2003.gada februārī Rītiņš kļuva par SIA Namu būvaģentūra rīkotājdirektoru.

Savulaik J.Rītiņam, pēc aģentūras LETA arhīva ziņām, prokuratūra pārmeta, ka domnieks J.Rītiņš 1995.gada pirmajā pusē saņēmis atalgojumu gan par darbu domē, gan uzņēmumā Hoetika, kas bija pretrunā ar likumu par pašvaldībām. 2000.gada nogalē prese rakstīja par J.Rītiņa jauno māju Mežparkā, izsakot aizdomas par korupciju - zemes gabals Mežparkā nopirkts par Ls 24 000, kaut gan zemesgabala vērtība nekustamo īpašumu tirgū varētu maksāt, ap 150 000 dolāru. Tika izteiktas aizdomas, ka J.Rītiņš varējis iegūt zemi apbūvei, izmantojot to, ka pašvaldībai iespējams ietekmēt īpašuma tiesību atjaunošanu bijušajiem īpašniekiem vai viņu mantiniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas