Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Nākamgad Rīgā plāno nodrošināt dienas centra pakalpojumu ģimenēm ar bērniem

Nākamgad Rīgā plānots nodrošināt dienas centra sociālo pakalpojumu pilngadīgām personām, tostarp ģimenēm ar bērniem.

Kā Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejā skaidroja domes Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte, pilsētā novērota izteikta vajadzība pēc dienas centriem ģimenēm ar bērniem - šo sociālo pakalpojumu arvien biežāk izmantojot jauni cilvēki, tostarp arī ģimenes.

Nākamgad šāda pakalpojuma nodrošināšanai būs nepieciešami 50 000 eiro. Šo summu komiteja šodien atbalstīja iestrādāšanai 2016.gada budžeta projektā. Par šiem līdzekļiem nākamgad Rīgas centrā paredzēts iepirkuma rezultātā izveidot šādu dienas centru pilngadīgām personām, pastāstīja Kondrāte.

Pakalpojumu nākamgad plānots nodrošināt darba dienās, uzņemot līdz 28 personām dienā. Vidēji katrai personai pakalpojums izmaksās septiņus eiro dienā.

Rīgas domes deputāts Jurģis Klotiņš (VL-TB/LNNK) komitejai iesniedza priekšlikumu nākamgad nodrošināt brīvpusdienas trim Rīgā deklarētiem bērniem no mazturīgām ģimenēm, kuri mācās Izglītības un zinātnes ministrijai padotās profesionālajās skolās Rīgas administratīvajā teritorijā, tam nākamā gada budžetā paredzot 683 eiro.

Komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa (Saskaņa) skaidroja, ka šī priekšlikuma īstenošanai būtu nepieciešams veikt grozījumus domes saistošajos noteikumos par brīvpusdienu nodrošināšanu bērniem no mazturīgām ģimenēm, taču tas pašreiz nav iespējams, jo šie noteikumi domē nesen pieņemti un vēl nav stājušies spēkā. Komiteja vienojās jautājumu atlikt, sagaidot noteikumu spēkā stāšanos.

Komiteja akceptēja arī 2016.gada pašvaldības budžeta projektu. Domes Finanšu departamenta direktore Ilga Tiknuse pastāstīja, ka līdz ar valsts budžeta pieņemšanu pašvaldības nākamā gada budžetā gaidāms ieņēmumu pieaugums.

Priekšlikumu par līdzekļu piešķiršanu nākamā gada budžetā dienas centra pakalpojuma nodrošināšanai ģimenēm ar bērniem izskatīs domes Budžeta komisija. 2016.gada budžetu plānots pieņemt domes sēdē 15.decembrī.

Kā ziņots, Rīgas pašvaldības 2016.gada pamatbudžeta ieņēmumi tiek plānoti 791 713 481 eiro, bet izdevumi - 793 039 080 eiro, līdz ar to deficīts plānots 1,3 miljoni eiro.

Ziņots arī, ka no 1.janvāra brīvpusdienas varētu tikt apmaksātas ap 1112 izglītojamiem, kuri apgūst vispārējās pamatizglītības vai vispārējās vidējās izglītības programmu pašvaldības vispārējās izglītības iestādē un kuru ģimenes pašvaldībā atzītas par trūcīgām vai maznodrošinātām, šim mērķim izlietojot 253 000 eiro no nākamā gada budžeta. Rīgas dome 24.novembrī pieņēma saistošos noteikumus, kas paredz šāda pabalsta ieviešanu un nosaka kārtību, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība piešķir apmaksātas pusdienas izglītojamiem. Minētie saistošie noteikumi nosaka personu kategoriju, kurām ir tiesības saņemt brīvpusdienas, to pieprasīšanas un piešķiršanas kārtību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas