Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Namu pārvalde beidzot iztīra pagrabu no ekskrementiem

Pēc vairāk nekā mēnesi ilgas cīņas ar namu pārvaldes neizdarību un kanalizācijas smaku, arī Sarkandaugavas ielas 26.nama 6.korpusa iedzīvotāji var ievilkt dziļu elpu un karstajās vasaras dienās atvērt logu. Trešdienas vakarā nama pagrabs, kura grīda pēc kanalizācijas caurules plīšanas bija noklāta ar ekskrementiem, tika iztīrīts un dezinficēts. Tiesa, tas notika tikai pēc tam, kad Diena bija vērsusies pie Rīgas domes (RD) izpilddirektora.

Diena jau rakstīja, ka pēc kanalizācijas caurules plīsuma īsi pirms Jāņiem, Sarkandaugavas ielas 26.nama pagraba grīdu klāja cilvēku ekskrementu un dubļu maisījums. Tā vietā, lai to sakoptu un dezinficētu, namu pārvaldes darbinieki visu noklāja ar skaidām. Sabiedrības veselības aģentūra norādīja, ka šādi apstākļi var veicināt mājas iedzīvotāju saslimšanu ar zarnu trakta slimībām. Pagrabu namu pārvalde iztīrīja un dezinficēja trešdienas vakarā, pēc tam, kad bija saņēmuši uzdevumu no RD izpilddirektora vietnieka Ģirta Auškāpa.

"Kanalizācijas smaka vairāk nav jūtama," saka 6.korpusa kāpņu telpas vecākā Gaļina. Sieviete gan izsaka nožēlu, ka namu pārvalde sāka kaut ko darīt tikai pēc augstāk stāvošu amatpersonu un mediju iejaukšanās.

Atbildīgās pašvaldības SIA Sarkandaugava darbinieki sodīti gan netiks. "Objektīvu iemeslu dēļ nevaram izvērtēt situāciju, jo iedzīvotāji nebija iesnieguši izpilddirekcijā iesniegumu par attiecīgās namu pārvaldes neizdarību," skaidro Rīgas domes izpilddirektora preses sekretārs Uģis Vidauskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas