Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

No 1.marta Vecrīgā maksas stāvvietas

No svētdienas piecu Vecrīgas ielu posmos tiks ierīkotas maksas autostāvvietas. Ņemot vērā īpašās prasības, kas piemērojamas vecpilsētas pieminekļu un vides aizsardzībai, maksas stāvvietās netiks izvietoti citur pilsētā ierastie norēķinu aparāti. Tāpēc par spēkrata novietošanu vecpilsētā jau rīt būs jānorēķinās ar mobilā tālruņa īsziņas palīdzību. Pirmā stunda maksās piecus latus, katra nākamā -— astoņus. Piecas ielas
Par auto novietošanu būs jāmaksā arī brīvdienās, norēķināties varēs tikai ar īsziņu

Maksas stāvvietas svētdien tiks ierīkotas piecās ielās: Grēcinieku ielas posmā no Mārstaļu līdz Kungu ielai, Jēkaba ielas posmā no Smilšu līdz Mazajai Trokšņu ielai, Kungu ielas posmā no Grēcinieku līdz Kaļķu ielai, Smilšu ielā visā garumā, kā arī Zirgu ielas posmā no Meistaru līdz Šķūņu ielai, informē Rīgas domes satiksmes departamenta pārstāvis Mareks Ivans. Bija ieplānots arī sestais posms — Vaļņu iela posmā no Smilšu līdz Kaļķu ielai, tomēr remontdarbu dēļ šo ieceri nolemts uz laiku atlikt. M.Ivans arī norāda, ka stāvvietu zonās tiks uzstādītas atbilstošas ceļazīmes, kā arī divas papildzīmes: pirmā informēs par šīs maksas stāvvietas darbības laiku, kas katru dienu, ieskaitot brīvdienas, būs no plkst.6 līdz 24; savukārt otrā ar burtu "R" apzīmēs maksas stāvvietas zonu. Vecrīgas iedzīvotāji, kuru mājas tuvumā būs šīs stāvvietas, varēs izmantot abonementu, kas mēnesī maksās 60 latu. Pašlaik iedzīvotāju kartei pieteikušies 25 Vecrīgas iedzīvotāji.

Maksā ar īsziņu

Maksas stāvvietas Vecrīgā ieviestas, lai autovadītāji nebūtu ieinteresēti novietot automašīnu ilgstošai stāvēšanai Vecrīgā. Diena jau rakstīja, ka Vecrīgas teritorijā iepriekš bija noteikta īpaša režīma zona, taču tās darbības termiņš beidzās 2008.gada 31.decembrī, jo reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP) neredzēja pamatojumu īpašā režīma zonas statusa pagarināšanai. Turpmāk norēķinus par stāvvietu Vecrīgā nodrošinās elektroniskā norēķinu sistēma Mobilly. Lai samaksātu par stāvvietu, atrodoties auto tuvumā, pa tālruņa numuru 1859 būs jānosūta īsziņa, kurā jānorāda auto numurs un zona "R". Papildus auto logā būs jāielīmē Mobilly uzlīme, kuru bez maksas var saņemt Narvesen un Plus Punkts kioskos vai pasūtīt Mobilly mājaslapā www.mobilly.lv/pub/.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas