Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Nojauktā RTU laboratorijas korpusa vietā Vecrīgā pagaidām būs laukums

Kaļķu un Tirgoņu ielas stūrī - vietā, kur kopš Padomju laikiem atradās Rīgas Tehniskās universitātes laboratorija, šobrīd tiek veikti pēdējie ēkas nojaukšanas darbi.  Tās īpašnieks SIA Citra kaļķu (CK) pārstāvis Māris Martinsons pavēstīja, ka tuvākā gada laikā tā vietā tiks izveidots laukums – vai nu vasaras kafejnīcai, vai arī šajā vietā būs stāvlaukums.

Māris Martinsons arī sola, ka tuvāko piecu gadu laikā laukumam tiks veikta apbūve un uz to izsludināts konkurss.  “Visticamākais dzīvokļi tur nebūs, būs viesnīca vai tirdzniecības centrs,” norādīja SIA Citra kaļķu līdzīpašnieks.

Saskaņā ar pilsētas attīstības plānu šajā Vecrīgas daļā atļauta intensīva jaukta apbūve ar daudzveidīgām funkcijām — darījumu iestādes (bankas, viesnīcas, biroji, konferenču un izstāžu zāles, kā arī tirdzniecības vietas) un dzīvojamās mājas.

Diena jau rakstīja, ka CK laboratorijas ēku un zemi zem tās 570 kvadrātmetru platībā privatizēja par 266,5 tūkstošiem latu pērn vasarā. Nekustamo īpašumu speciālisti toreiz minēja, ka pašvaldības noteiktā cena ir daudz mazāka nekā tirgū līdzīgiem īpašumiem Vecrīgā un pilsēta varējusi iegūt teju miljonu latu.

CK īpašnieki un amatpersonas ir vairāki ar nekustamo īpašumu jomu saistīti uzņēmēji. Pēc Lursoft komercreģistra datiem CK lielākais akcionārs ir SIA Modulex-Invest, kurā teju visu akciju īpašnieks ir kāda Vācijā reģistrēta firma. Pārējie dalībnieki ir advokāts Juris Vanags, kuram ir vērtīgi īpašumi pierobežā, un Voldemārs Sprūžs, kurš savulaik strādājis Valsts nekustamo īpašumu aģentūras valdē kopā ar toreizējo vadītāju Jāni Motti. Abi tika apsūdzēti nelikumīgā dzīvokļu piešķiršanā. CK valdē darbojas SIA Moduls-Rīga lielākais īpašnieks miljonārs Harijs Seratinskis. Šī firma savulaik bez maksas izgaismoja rātsnamu, uzvarēja pilsētas kanālmalas izgaismošanas konkursā un ir cieši saistīts biznesā ar kādreizējo domnieku Juri Rītiņu, kurš 90.gadu beigās bija Rīgas mēra Andra Bērziņa (LPP/LC) vietnieks un arī A.Amerika partijas biedrs.



Top komentāri

Par ko sapņojiet????? Kādus kokus, kādu skvēru, kādu zāli?????? Rakstīts taču ka SIA Citra kaļķu to gabalu PRIVATIZĒJA. Kurš privātais uz savas zemes pilsētas centrā ierīkos skvēru????? Tas nekas, ka privatizēja pa lēto, tak ne jau priekš skvēra!!!! Viss jau ir noticis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Domnieki sader uz pusdienām par veco RTU korpusu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas