Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Okupācijas muzejs saglabās bezmaksas ieeju, cer uz lielākiem ziedojumiem

Ieeja Latvijas Okupācijas muzejā (LOM) arī turpmākajā pusgadā būs bezmaksas, lai gan muzeja budžets sarucis par 20,8%. Muzejs lielāku uzmanību pievērsīs ziedojumiem, stāsta tā direktore Gundega Michele.

Priekšlikumu par divus latus augsto ieejas maksu muzeja vadība tomēr nav atbalstījusi. "Jau tagad, apmeklētājam ierodoties muzejā, uz jautājumu cik augsta ir ieejas maksa, gids laipni atbild, ka nav jāmaksā, tomēr izskaidro, ka muzejs pārtiek no ziedojumiem, tādēļ būtu pateicīgs tiem," stāsta G.Michele. Bezmaksas ieeju muzejs cer saglabāt arī nākontē, tomēr atkārtoti par to tiks lemts nākamā gada janvārī.

Muzejs galvenokārt pārtiek no privāto personu un dažādu organizāciju ziedojumiem. Muzejs arī saņem dotāciju no valsts. Otrajā pusgadā izdevumi LOM, salīdzinot ar pērnā gada periodu - 159 563 latiem, ir samazināti līdz 126 280 latiem. Līdzekļu taupības plānu veidojusi muzeja direktore. "Mums izdevumu samazināšana notiek tāpat kā visur - ierobežosim savas iespējas un algas. Netiks iepirkti jauni eksponāti un grāmatas, kā arī samazināsim saimnieciskos izdevumus," stāsta G.Michele.

Vai taps LOM iecerētā piebūve "Nākotnes nams", nav zināms. Pagaidām ir izstrādātas skices, bet nav tehniskā projekta, pēc kura varētu noteikt konkrētas izmaksas. Tomēr nākotnē ir cerības uz Eiropas Savienības struktūrfondu atbalstu, saka muzeja direktore.

Nākotnes Nams (NN) ir  Gunāra Birkerta plānotais Okupācijas muzeja pārbūves un piebūves projekts, kas paredz arī muzeja jaunās ekspozīcijas veidošanu un paplašināšanu. Tas izstrādāts 2001.gadā. G.Birkerts iecerējis melnajai bijušā Sarkano latviešu strēlnieku muzeja ēkai piebūvēt baltu pagarinājumu ar noslēdzošu stikla sienu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas