Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Operas kasēs biļešu pircējus sagaida spaiņi un no jumta pilošs ūdens

Lai arī SIA Rīgas nami pārstāvis apgalvo, ka jumta bojājumi Latvijas Nacionālās operas (LNO) kasēs ir novērsti, Diena.lv gan trešdienas vakarā, gan ceturtdien kasēs redzēja izvietotus četrus spaiņus, kuros no jumta ritmiski pilēja ūdens.

Spaiņus un ūdens pilēšanu Diena.lv Operas kasēs novēroja jau vairākas nedēļas kopš sniega nokušanas, robustie trauki kasēs sagaida ikvienu operas redzētgribētāju.

Ūdens no jumta tek nekvalitatīvās konstrukcijas un tehniskā risinājuma dēļ - jumts ir nepiemērots Latvijas klimatiskajiem apstākļiem, skaidro LNO preses sekretāre Inga Vasiļjeva.

«LNO kasēs ūdens no jumta ir tecējis jau vairākas reizes. Pirmo reizi tas notika rudenī, jo tad bija sēdušies ēkas pamati,» stāsta LNO pārstāvis Valdis Francis. «Jumta konstrukcija ir pārāk sarežģīta, kā arī zemas kvalitātes,» viņš piebilst.

Tas, ka remontdarbi ēkā veikti vairākkārt, apliecina arī to izpildītājs SIA Rīgas nami. Uzņēmuma pārstāvis Tālis Kauliņš skaidro, ka garā ziema ir bojājusi jumta segumu, tāpēc izkusušais sniegs no jumta sācis tecēt. T.Kauliņš apgalvo, ka trešdien bojājumi esot nevērsti. Tomēr arī nākamajā dienā - ceturtdien - Diena.lv kases telpās atkal ieraudzīja spaiņus, kuros joprojām tecēja ūdens. «Iespējams, jumta apakšējos slāņos vēl ir palicis ūdens, tāpēc spaiņi vēl atstāti,» saka pārvaldnieks.

I.Vasiļjeva pavēstīja, ka maija beigās gaidāms būvniecības ekspertu slēdziens par LNO piebūvē konstatētajiem bojājumiem, kas radušies desmit ekspluatācijas gados.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas