Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Opozīcija Rīgas domei pārmet izšķērdību, nekontrolējot dienesta auto izmantošanu

Rīgas domes opozīcijā esošie Vienotības deputāti Rīgas domei pārmet nodokļu maksātāju naudas izšķērdēšanu, jo netiekot nekontrolēta komiteju vadītāju pārvadāšana dienesta automašīnās.

Izplatītajā paziņojumā opozīcijas deputāti norāda, ka Rīgas domes komiteju vadītāji pārkāpjot likumu, jo nepildot komiteju vadītāju rīcībā nodoto automašīnu maršrutu uzskaites lapas. Uz vairākkārtējiem RD frakcijas Vienotība deputāta pieprasījumiem uzrādīt komiteju automašīnu maršruta lapas, atbildīgās amatpersonas nespēja uzrādīt nevienu aizpildītu ceļazīmi.

Tas opozīcijas deputātiem rada aizdomas, Rīgas pilsētas pašvaldībā netiek pienācīgi nodrošināta patērētās degvielas uzskaite. “Ik mēnesi Rīgas pilsētas pašvaldība komiteju vadītāju darba vajadzībām teju par pieciem tūkstošiem latu nomā četras automašīnas, kuru nobraukums mēnesī vidēji ir desmit tūkstoši kilometru. Ne tikai deputātam, bet arī sabiedrībai būtu interesanti uzzināt, kur, piemēram, Satiksmes komitejas vadītājs katru darba dienu nobrauc vairāk kā 100 kilometrus,” norāda frakcijas pārstāvji.

Vienotības deputāti arī uzskata, ka nauda tiek šķērdēta, ik mēnesi četru komiteju vadītāju automašīnu nomai un ekspluatācijai tērējot vidēji četrus tūkstošus latu un četru dienesta automašīnu šoferu algošanai tērējot gandrīz divus tūkstošus latus. Nomāto automašīnu mēneša nobraukums ir vidēji deviņi desmit tūkstoši kilometru. „Vienas automašīnas vidējais nobraukums mēnesī ir divi tūkstoši kilometri un ņemot vērā, ka komiteju vadītājiem automašīnas tiek nodrošinātas darba vajadzībām, ir pamatotas aizdomas, ka, iespējams, komiteju vadītāji izmanto savu dienesta automašīnu arī privātām vajadzībām. Turklāt, ja neviens nespēj uzrādīt automašīnu maršrutu uzskaites lapas, tas aizdomas vēl vairāk pastiprina”, uz aizdomīgi lielo komiteju automašīnu nobraukumu norāda Vienotības deputāti.

Tuvākajā laikā pēc RD frakcijas Vienotība deputātu lūguma RD Revīzijas komisija uzsāks ārkārtas revīzijas pārbaudi par Rīgas domes Komiteju rīcībā nodoto automašīnu izmantošanas kārtību, maršrutu lapu aizpildīšanas un degvielas uzskaites un norakstīšanas kārtību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas