Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Pabeigti rekonstrukcijas darbi lietus ūdens kanalizācijas sūkņu stacijās Dambja un Ilūkstes ielās

Šogad veikti un pabeigti vērienīgi rekonstrukcijas darbi lietus kanalizācijas sūkņu stacijās Dambja un Ilūkstes ielās, tādējādi uzlabojot lietus ūdens kanalizācijas sistēmu galvaspilsētā, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sūkņu stacija Ilūkstes ielā tika uzbūvēta 1982.gadā un tās iekārtas darbojās nepārtrauktā režīmā, pārsūknējot lietus ūdeņus no Augusta Deglava ielas sūkņu stacijas un rajona starp Dārzciema, A.Deglava un Lubānas ielām. Tomēr stacija bija novecojusi un nedarbojās neviens no trim stacionārajiem sūkņiem. Tādēļ pagājušajā gadā tika uzsākti rekonstrukcijas darbi, lai novērstu nopietnus draudus satiksmes drošībai un sūkņu stacijas elektrodrošībai.

Tagad šeit ir uzstādīta jaudīga pārvietojama sūkņa ar dīzeļdzinēja piedziņu, kuru iespējams izmantot avārijas situāciju novēršanai citās pilsētas sūkņu stacijās un kolektoros.

Tāpat pilnībā atjaunota pilsētas nozīmes lietus kanalizācijas sūkņu stacija Dambja ielā 9. Tā pārsūknē lietus ūdeņus, kas pienāk no Skanstes ielas sūkņu stacijas, kā arī no Dambja un Duntes ielām un Ūdru grāvja.

Renovējot sūkņu staciju veikti būvkonstrukcijas remontdarbi un pilnībā nomainīts tehnoloģiskais aprīkojums - sūkņi, cauruļvadi, armatūra, celšanas mehānisms, kā arī apkures, vēdināšanas, elektroapgādes un automātikas sistēmas. Sūkņu stacijas darbība paredzēta automātiskā režīmā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas