Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Apsver ieviest caurlaižu režīmu Rīgas domes ēkā

 Rīgas domē izskatīšanai iesniegts projekts “Rīgas domes ēkās Rātslaukumā 1 apmeklēšanas noteikumi”, kas paredz caurlaižu režīma ieviešanu domes centrālajā ēkā. Partijas _Jaunais laiks _Rīgas domes frakcija kategoriski iebilst pret Rīgas domē izskatīšanā iesniegto dokumentu, uzskatot, ka tas faktiski padara Rīgas domi nepieejamu iedzīvotājiem. Dome uzsver - Drošības policija pieprasījusi uzlabot drošību domes ēkā.

Minēto noteikumu projektu ceturtdien izskatīja Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komiteja. Tajā nolemts uzdeva Rīgas pašvaldības policijas (RPP) vadībai izveidot darba grupu, kas apkopotu viedokļus un izstrādātu projektu Rīgas domes ēkas apmeklētāju reģistrēšanai. „Par” šo priekšlikumu balsoja 3 no komitejas deputātiem, viens bija „pret”, bet viens atturējās balsojumā.

RPP vadība, kas prezentēja savu vīziju par to, kā vajadzētu notikt apmeklētāju reģistrēšanai Rīgas domes centrālajā ēkā, norādīja, ka Drošības policija pagājušā gada vidū ir vērsusies ar oficiālu vēstuli pie Rīgas domes vadības un RPP ar lūgumu paaugstināt drošības līmeni domes centrālajā ēkā.

RPP priekšnieks Jānis Geduševs atzīmēja, ka citu Eiropas valstu pilsētu domēs ir noteikti dažādi drošības un kontroles līmeņi. Piemēram, Amsterdamā domes 1.stāvam ir brīva piekļuve, bet tur, kur notiek sēdes, izvietoti skaneri. Kontroles sistēmas pastāv arī Viļņas un Tallinas domēs.

Darba grupu RPP veidos kopā ar Apmeklētāju pieņemšanas centra speciālistiem. Līdzīgs priekšlikums par apmeklētāju reģistrāciju Rātsnamā tika skatīts pirms diviem gadiem. Toreiz tas tika noraidīts.

Pret ierobežojumiem ir opozīcijā esošais Jaunais Laiks. “Es kategoriski iebilstu pret šādu ierobežojumu noteikšanu domes saskarsmē ar iedzīvotājiem.  Tad jau tikpat labi kāds varētu ierosināt ap domes ēku uzbūvēt žogu – būtu vēl drošāk un varētu noslēpties no rīdziniekiem un viņu nepatīkamajiem jautājumiem par budžetā paredzēto pabalstu apcirpšanu,”  pauž JL Rīgas domes frakcijas deputāts, Drošības un kārtības jautājumu komitejas loceklis Modris Jaunups.

M.Jaunups norādīja, ka domes ēka jau tiek apsargāta – tai ir uzstādītas videonovērošanas sistēmas, un tajā pastāvīgi dežurē četri pašvaldības policisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas