Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Atbrīvo Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirektoru

Rīgas dome (RD) otrdien ārkārtas sēdē no amata atbrīvoja Vidzemes priekšpilsētas izpilddirektoru Juri Viņķeli ("Pilsoniskā savienība"). Par viņa atbrīvošanu balsoja 27, pret bija trīs, bet atturējās 12 deputāti, vēsta ziņu aģentūra BNS

Jau vēstīts, ka otrdien tika sasaukta Rīgas domes ārkārtas sēdē, lai atbrīvotu no amata Vidzemes priekšpilsētas izpilddirektoru Juri Viņķeli (PS), kuram ir konflikts ar TB/LNNK kopš šī gada sākumā viņš šo partiju atstāja un pievienojās Pilsoniskai savienībai.

Rīgas pilsētas izpilddirektora Andra Grīnberga preses sekretārs Uģis Vidauskis skaidroja, kas "tas ir politisks lēmums", taču tas pamatots arī ar vairākiem J.Viņķeļa pārkāpumiem un disciplinārsodiem.

Kā vēsta LETA, J.Viņķelim šā gada augustā tika izteikts rājiens par prēmijas neizmaksāšanu darbiniecei, bet pēc audita rezultātiem viņam noteikts disciplinārsods - piezīme par "grāmatvedības uzskaites nepilnībām".

13.novembrī, izskatot Rīgas domes prezidijā jautājumu par nacionālās pretošanās kustības dalībnieka statusa piešķiršanu J.Viņķelim, domes deputāts Andrejs Požarnovs (TB/LNNK) ierosināja jautājumu atlikt, lai varētu noskaidrot, vai J.Viņķelis padomju laikā nav sadarbojies ar Valsts drošības komiteju (VDK) jeb čeku.

Viņķelim pēdējā laikā jau ir atņemti amati namu pārvalžu padomēs - SIA Valdemāra nami, SIA Purvciema nami, SIA Juglas nami un SIA Mežciema namsaimnieks.

Savukārt J.Viņķelis pirmdien uz aizdomu pamata par degvielas piesavināšanos atstādināja no amata savu vietnieku Jāni Liņķi (TB/LNNK). Iesniegums par šo faktu nosūtīts Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB).

Uz domes sēdi sagatavotais lēmumprojekts paredz, ka A.Grīnbergam līdz jauna Vidzemes priekšpilsētas izpilddirektora iecelšanai jānosaka izpilddirektora pienākumu izpildītāju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA:


Apgabaltiesa atjauno amatā bijušo Rīgas Kurzemes rajona izpilddirektoru Agrumu

Agrumam izpilddirektora vietā piedāvā sekretāra amatu



Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas