Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Bažas par pusmiljona izsaimniekošanu Rīgas domē, sola situāciju izvērtēt

Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK) ir aizdomas, ka Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošā a/s RSK apdrošināšana (RSK), slēdzot apdrošināšanas līgumu ar SIA Rīgas satiksme (RS), izšķērējusi gandrīz 0,5 miljonus latu, ziņo LETA.

FKTK informējusi Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju, ka RSK pēc apdrošināšanas līguma noslēgšanas ar RS pārskaitījusi SIA Trīs A brokers 485 000 latu par klienta — RS — piesaisti un papildu riska administrēšanu. FKTK uzskata, ka Trīs A brokers nav veikusi klienta piesaisti, jo RSK uzvarēja atklātā konkursā par RS darbinieku veselības apdrošināšanu. Līdz ar to FKTK ir pamats uzskatīt, ka RSK, pārskaitot minēto naudas summu, rīkojusies neatbilstoši likumam par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu.

RS skaidro, ka Trīs A brokers bija izvēlēts šajā konkursā kā konsultāciju sniedzējs un, ņemot vērā, ka „RSK apdrošināšanas AS” noslēgts sadarbības līgums ar attiecīgo brokeru kompāniju, veidojās trīspusējā sadarbība. "Ņemot vērā iepriekšējo pieredzi publiskajos iepirkumos un ar brokeri noslēgto vienošanos, rēķinājāmies ar brokera kā starpnieka klātbūtni iepirkumā un, nosakot polišu prēmiju, tajā tika ierēķināta standarta brokera komisijas likme. Vienlaikus vēlos akcentēt, ka konkursā RSK uzvarēja, pateicoties zemākajam cenu piedāvājumam," norāda  RSK valdes priekšsēdētājs Ēriks Gailāns. Ņemot vērā, ka klients ir ar lielu darbinieku skaitu un augstu kadru mainību, brokera piesaiste atviegloja līguma administrēšanu un deva iespēju samazināt RSK administratīvos resursus līguma darbības laikā.

RAPLM vēstulē Rīgas domei pieprasījusi paskaidrojumus. Vēstule pārsūtīta arī Valsts kontrolei (VK), kas pieprasījusi RSK vadībai sniegt visu informāciju, solot to izvērtēt, kā arī lemt par iespēju veikt RSK revīziju. Arī mērs Jānis Birks (TB/LNNK) uzdevis RS valdei iesniegt informāciju un dokumentāciju par darījumu ar RSK, kā arī informāciju par RS līgumiskajām attiecībām ar Trīs A brokers. Pēc informācijas un paskaidrojumu saņemšanas minētais jautājums tiks skatīts RSK akcionāru sapulcē. RSK valdes priekšsēdētājs Ēriks Gailāns aģentūrai LETA uzsver, ka Trīs A brokers piesaiste bija piemērots risinājums RS: "Klientam ar lielu darbinieku skaitu un augstu darbinieku mainību, kāda ir RS, līguma administrēšana ir ievērojami sarežģītāka nekā uzņēmumos ar nelielu darbinieku mainību."

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pagaidām nevērtēs iespējamo naudas līdzekļu izšķērdēšanu. Kā aģentūrai LETA norādīja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs, šajā gadījumā, ņemot vērā, ka atbildīgās un kompetentās iestādes jau lielā skaitā ir iesaistījušās šī fakta izvērtēšanā, birojs uzskata, ka dublēšanās ar VK aktivitātēm nav lietderīga. Ja finanšu līdzekļu izlietošanas lietderības izvērtēšanā jau iesaistītās institūcijas konstatēs prettiesiskas rīcības pazīmes, tad KNAB lems jautājumu par pārbaudes uzsākšanu.


(papildināta ar pēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas