Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Daugavas vanagi nomainījuši vadību

Biedrība Daugavas vanagi Latvijā nomainījuši savu vadītāju - jaunais biedrības priekšsēdis ir Vitauts Arnolds Kizāns, informē Daugavas vanagu valde.Iepriekšējais Daugavas vanagu valdes priekšsēdis Jānis Atis Krūmiņš ir izslēgts no biedrības.

J.A.Krūmiņš no priekšsēža amata atstādināts un no biedrības izslēgts, pamatojoties uz jūnija beigās sasauktās ārkārtas pārstāvju sapulces lēmumu, un vakar izmaiņas valdē reģistrētas arī Uzņēmumu reģistrā.

Rīt par konfliktsituāciju biedrībā tiks spriests Daugavas vanagu nodaļu pārstāvju sapulcē Kara muzejā. Kā Diena.lv informēja bijusī Daugavas vanagu valdes locekle un nozares vadītāja Klāra Mētra, konflikts bijis par J.A.Krūmiņa darbībām ar Daugavas vanagu īpašumu Slokas ielā Rīgā.

Pats Krūmiņš "Daugavas vanagu" pārstāvju pārmetumus uzskata par nepamatotiem un patiesībai neatbilstošiem. "Organizācijā visu laiku notiek šāda izrēķināšanās. Melu kampaņa pret mani tika rīkota arī "Pilsoniskajā savienībā" un manā pamatdarbā," aģentūrai LETA sacīja bijušais biedrības zemes valdes priekšsēdis, tagadējais Rīgas domes deputāts.

No Krūmiņa teiktā izriet, ka vairākas no pretenzijām saistās ar viņa plāniem attiecībā uz biedrībai piederošo īpašumu Slokas ielā, kura uzturēšanai viņš gatavojies piesaistīt līdzekļus no biedrības apvienībām ārvalstīs, taču citi "Daugavas vanagu Latvijā" pārstāvji nav to atbalstījuši.

"Visa rezultātā ēka šobrīd stāv kā grausts, par ko pārmetumi tiek adresēti manā virzienā," teica Krūmiņš.

Krūmiņš stāstīja, ka ir sazinājies ar "Daugavas vanagu" centrālo valdi un gaida, ka tās pārstāvji ieradīsies Latvijā, lai "nostādītu "Daugavas vanagus Latvijā" uz pareizā ceļa". Tikmēr viņš pats nolēmis apmeklēt rīt gaidāmo sanāksmi Kara muzejā, lai paustu savu viedokli šajā jautājumā.

(papildināta ar J.A.Krūmiņa teikto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas